Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Silah Fabrikalarını Ziyaret Etti ve Modernizasyon Çağrısı Yaptı

Kuzey Kore basınına göre, Kim Jong-un ülkenin silah sanayiini denetlemek ve modernize etmek amacıyla gerçekleştirdiği 3...

Kuzey Kore basınına göre, Kim Jong-un ülkenin silah sanayiini denetlemek ve modernize etmek amacıyla gerçekleştirdiği 3 günlük silah fabrikaları turunu tamamladı. Tur sırasında nükleer balistik füzeler için çeşitli sistemler üreten fabrikaları ziyaret eden Kim, bu fabrikaların Kuzey Kore'nin savaş hazırlığını geliştirmesi gereken önemli görevlere sahip olduğunu ifade etti.

Ayrıca, seyir füzeleri ve insansız hava araçları için motor üretilen bir fabrikada da üretimi hızlandırma vurgusu yaptı ve başka bir fabrikada da ülke askerlerinin taşıdığı silahların modernize edilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Kuzey Kore lideri Kim'in, masanın üzerinden silahla hedef alarak atış yaptığı bir fotoğrafın da Kuzey Kore basını tarafından servis edilmesi dikkat çekti.

Güney Kore Sejong Enstitüsü Analisti Cheong Seong Chang, Kim'in bu ziyaretle hem yerli silahların modernizasyonunu teşvik etmeyi hem de Rusya'ya ihraç edilebilecek silahları denetlemeyi amaçladığını belirtti. Ziyaretin, ABD ve Güney Kore'nin bölgede yeni bir tatbikat hazırlığı yaptığı döneme gelmesi de dikkat çekici. Kim Jong-un'un silah fabrikalarındaki ziyareti, bölgede gerilim ve silahlanma konularına dair artan endişeleri gündeme getiriyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme