Kurumların yurt içi ve yurt dışı kurban hisse fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor

Kurban bayramına bir haftadan az süre kalması ile beraber kurban hisse fiyatları merak konusu oldu. Kimi...

Kurban bayramına bir haftadan az süre kalması ile beraber kurban hisse fiyatları merak konusu oldu. Kimi kurumların ise yurtiçi ve yurt dışı kurban hisseleri arasındaki fark dikkat çekti.

Özellikle Türk Kızılayı ve Diyanet'in, Türkiye için ve yurt dışı için verdiği kurban hisse fiyatları düşündürüyor. Yeni İzmir Gazetesi'nden Sıla Arabacıoğlu'nun haberindeki verilere göre Türk Kızılayı, yurtiçi kurban hisselerinin fiyatını 5960 lira olarak açıkladı. Hisselerin yurt dışı fiyatı ise 2650 lira.

Kurum, gerekçe olarak Türkiye'deki kurban kesim maliyetinin yüksekliğini gösteriyor. Geçmişteki hisse fiyatlarına baktığımızda durum daha düşündürücü oluyor, nitekim 2021 yılında Kızılay'ın hem yurtiçi hem yurt dışı hisse fiyatı 1050 liraydı. 2022 yılında ise yurt içi hisse fiyatı 2475 lira iken yurt dışı fiyat ise 1475 lira olmuştu.

Diyanet Vakfı'nın açıkladığı hisse fiyatları da en az Kızılay'ınkiler kadar dikkat çekti. Diyanet Vakfı'nın bu yılki yurt içi hisse fiyatı 5.950 lirayken, yurt dışı hisse fiyatı ise 2750 lira olarak belirlendi. Diyanet Vakfı'nın fiyat farkı gerekçesi ise Kızılay'ınkinden farklı. Vakıf, bu farkı yurt dışındaki hayvanların zayıflığına bağladı. Geçtiğimiz yıl vakfın yurtiçi fiyatı 2250 lirayken, yurt dışı fiyatı 1800 liraydı.

2 kuruluşun yurt içi ve yurt dışı hisse fiyatlarında ortak olan, yıldan yıla aradaki farkın katlanarak büyüyor olması.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme