Kurban Bayramı Tatilcilerinin Ardından Ege Sahillerinde Çöp Sorunu Yaşandı

Türkiye’de Kurban Bayramı süresince Ege Bölgesi’ndeki turizm merkezleri yoğun bir tatilci akınına uğradı. Tatilcilerin tercih ettiği...

Türkiye'de Kurban Bayramı süresince Ege Bölgesi'ndeki turizm merkezleri yoğun bir tatilci akınına uğradı. Tatilcilerin tercih ettiği sahil ve mesire alanlarında nüfus yoğunluğu arttı ve plajlar doldu taştı. Otellerin de yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bu tatil beldelerinde güneşlenme ve yüzme aktiviteleri yoğunluk oluşturdu.

Ancak bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte geriye çöpler kaldı. Tatilcilerin yoğun olarak bulunduğu Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Kuşadası, Balıkesir'in Ayvalık ve Muğla'nın Fethiye gibi ilçelerinde nüfus yoğunluğu artışıyla çöp sorunu yaşandı. Bazı noktalarda çöp yığınları oluştu.

Belediye ekipleri, plajlar başta olmak üzere bayram tatili boyunca kent genelinde yoğun bir temizlik çalışması yürüttü. Sahillerde, mesire alanlarında ve diğer kamusal alanlarda biriken çöpleri toplamak için ekstra çaba sarf ettiler. Bu temizlik çalışmalarıyla çöplerin bertarafı ve temizlik sağlanmaya çalışıldı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme