Kültürpark'ın sorunları çözüm bekliyor

Özellikle yaz aylarında hafta sonları hemen hemen tüm Ödemişlilerin tercih ettiği 125. Yıl Kültürpark hakkında son...

Özellikle yaz aylarında hafta sonları hemen hemen tüm Ödemişlilerin tercih ettiği 125. Yıl Kültürpark hakkında son zamanlarda Whatsapp İhbar Hattımıza gelen mesajlar, gölün suyunun uzun zamandır değişmediği yönündeydi. Rengi yeşile dönen gölün suyu, uzun zamandır temizlenmiyor. Bu da bazen kötü koku yayılmasına neden olup özellikle rıhtım kenarına oturulmasını da engelliyor. Çocuk parkının olduğu alanlarda ise büyük çukurlar dikkat çekiyor. Anne ve babalar, bu çukurların bir an evvel doldurulmasını ve çocukların olası kazalardan korunmasını istiyor. Özellikle sabah erken saatlerde ve akşamüzerleri pek çok kişinin yürüyüş yaptığı parkurda da değişmesi gereken alanlar mevcut.

'Hijyenik bir ortam yok'

Konu hakkında konuşan bir vatandaş, 'Burada tek bir tuvalet var ve parkın diğer noktalarında olduğumuzda uzak kalıyor. Temizlik pek yapılmıyor. Hijyenik bir ortam yok. Buraları temizleyen birkaç görevli olsa daha temiz bir hal kazanır. İnsanlarımız da çöplerini atıp gidiyorlar. Her yerde çöp kutusu var ama içleri boş. Hep dışarıya atılıyor.

Kapılarda güvenlik yok. Köpekler başıboş dolaşıyor, çocuklara saldırabiliyorlar. Özellikle toplu halde olduklarında tehlike yaratıyorlar. Düğün salonunun olduğu tarafta da araç trafiği çok yoğun oluyor ve çocuklarımız oyun oynarken tehlike altında oluyorlar. Bisikletler içeride başıboş dolaşıyor' dedi.

Parkı çepeçevre sarmalayan 900 metrelik yürüyüş parkurunun daha başlangıcında yırtık ve tahrip edilmiş alan çok fazla. Burada yürüyenler, parkurun tamamı değişmese bile zarar görmüş alanların iyileştirilmesini bekliyorlar.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme