KÜÇÜK MENDERESLİ ÖZEL SPORCULARDAN MADALYALARA AMBARGO
EFE ZİHİNSEL BEDENSEL İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ BASKETBOL, FUTBOL VE ATLETİZMDE ÖZEL OLİMPİYATLAR BÖLGE OYUNLARI&rsquoNA DAMGA...
EFE ZİHİNSEL BEDENSEL İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ BASKETBOL, FUTBOL VE ATLETİZMDE ÖZEL OLİMPİYATLAR BÖLGE OYUNLARI'NA DAMGA VURDU
Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü, Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'nda madalyaları toplayıp Küçük Menderes havzasını başarıyla temsil etti.
Ege Üniversitesi'nde 31 Mart-1 Nisan 2016 tarihleri arasında 60 kulüpten 240 sporcunun katılımıyla düzenlenen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'na Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü üç branşta toplam 24 sporcuyla katıldı.
Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü basketbolda şampiyonluğa erişirken futbolda ikinci oldu. Atletizmde ise Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün dört sporcusu madalyaya uzandı. Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü başarılı grafiğiyle 21-24 Ekim 2016 tarihleri arasında Denizli Pamukkale Üniversitesinde düzenlenecek olan Türkiye Ulusal Oyunları'na katılmaya hak kazandılar.
İzmir'deki Bölge Oyunları'nın finalinde Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin onursal başkanı Dr. Dilek Sabancı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz sporculara seslenirken daha sonra engelli öğrencilerden oluşan dans grubu ve Ege Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı dans gösterileri sergilendi.
Sporcular, Ödemiş'e madalya kazandırdıkları için büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade ederken 'Bu aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi, bir rehabilitasyon projesi' diyen kulüp başkanı Ozan Uvaçin, 'Bu proje içinde Ödemiş İlköğretim Okulu ve Tire Taç Lisesinden büyük bir destek gördük. Karma futbol ve Basketbol müsabakalarında bizim sporcularımızla birlikte mücadele eden onlarla takım olan partner sporcularımıza ve onların bu organizasyona katılmalarına destek veren Ödemiş İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni İrfan Uvaçin'e ve Tire Taç Lisesi Müdürü Cengiz Ekşioğlu'na teşekkür ediyorum.
Kazanmak için değil, katılmak ve cesaretlerimizi kanıtlamak için yarıştığımız bir organizasyonda çocuklarımızın başarıları bizleri oldukça mutlu etmiştir. Başarmak için ne kadar büyük ve güçlü gayretler içinde olduklarını görmek bizlerde saygı duygusu uyandırıyor. Onların yanı başlarında olmak, desteklemek ve başarılarını kutlamak bizleri heyecanlandırıyor. Daha da önemlisi çocuklarımızın derslerde öğrenemeyeceği kazanımları bu türlü organizasyonlarda gerçekleştirmelerini görmek, ilk kez ailelerinden ayrılan bireylerin kendi başlarına öz bakım becerilerini, günlük yaşam becerilerini gerçekleştirebildiklerini görmek ve müsabaka sonrası ailelerden aldığımız olumlu dönütler bizleri bir sonrası için daha da hırslandırıyor.
Özel sporcularımızın bu başarılarını gören çok sayıda engelli birey heyecanlanıyor; 'Ben de yapabilirim' diyor. Farklı branşlarda daha büyük başarıların geleceğine inanıyorum. Spora ilgi duyan tüm engelli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye biz hazırız. Toplumda yapıcı ve başarılı kişi olarak saygınlık kazanmak onların da hakkı değil mi? Bize insanlığımızı duyuran bu sevgili gençlere güzel günler, mutlu yarınlar diliyorum ve görevlerimizi hatırlatıyorum' şeklinde konuştu.
Şazenuş Keskin