˜KÜÇÜK MENDERES EFESİNİ ARIYOR’ İÇİN BAŞVURULAR UZATILDI

 EFELERİN FİNAL GÖSTERİLERİ 19 MAYIS AKŞAMINDA Başar Uçar – Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü...

 EFELERİN FİNAL GÖSTERİLERİ 19 MAYIS AKŞAMINDA

Başar Uçar – Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü (GSİM) tarafından Gençlik Haftası kapsamında 'Küçük Menderes Efesini Arıyor' sloganıyla düzenlenen bireysel halkoyunları gösterisi yarışması başvuruları yoğun ilgi görüyor.

20 Nisan'da başlayan başvuru süreci uzatıldı. Daha önce 10 Mayıs olarak açıklanan son başvuru tarihi 16 Mayıs'a alındı. 7-29 yaş arası herkesin katılabileceği ve sadece Ege Bölgesi zeybek oyunlarının bireysel olarak sergileneceği yarışmaya Ödemiş İlkkurşun Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

16 Mayıs'ta başvuru süresinin sona ermesinin ardından 17 Mayıs'ta düzenlenecek elemeleri geçenler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı akşamı saat 20.30'da yapılacak finalde gösterilerini sergileyecekler. Finalde birinci olana yarım altın, ikinci olana çeyrek altın ve üçüncü olana da gram altın ödül olarak verilecek.

Gençlik Haftası'nın en iyi şekilde kutlanması için hazırlıkların tamamlandığını, spor karşılaşmalarının yanı sıra Ödemiş'in kültürünü yansıtan halkoyunları yarışmasının düzenleneceğini belirten Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci yaptığı açıklamada, 'Gençlerimizin, tarihlerine, kültürlerine sahip çıkarak, sonraki nesillere bu güzellikleri aktarmaları için düzenlediğimiz 'Küçük Menderes Efesini Arıyor' yarışmamızın kayıtları sürüyor.

16 Mayıs'ta son bulacak kayıtların ardından 17 Mayıs Cumartesi günü ön elemeler yapılacak. Ön elemeyi geçip finale kalanlar 19 Mayıs Pazartesi akşamı final performanslarını sergileyecekler. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kapsamındaki Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde dereceye girenlere de final akşamında ödülleri verilecektir. Şölen havasında yaşanacak bu geceye tüm halkımızı bekliyoruz' dedi.

Halkoyunlarına gönül vermiş, Ödemiş ve çevresinden tüm vatandaşları yarışmaya davet eden Cebeci, 'Küçük Menderes Efesini Arıyor' yarışmasını gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme