Koronavirüs tedbirleri küçük esnafı bitirdi

Artan koronavirüs vakaları sonrası gıda satışı dışında diğer sektör ürünlerinin pazar yerlerinde satışının yasaklanmasının ardından Ödemiş’te...

Artan koronavirüs vakaları sonrası gıda satışı dışında diğer sektör ürünlerinin pazar yerlerinde satışının yasaklanmasının ardından Ödemiş'te de çok sayıda pazarcı esnafı mağdur oldu.

Ödemiş Kadın El Sanatları Pazarı'nda altı yıldır kozmetik ürün satışı yapan Melahat Günay, 'Genelgeyi duyduğumda çok üzüldüm. Elimde 40 bin liraya yakın malım var. Her şeyimizi buna bağladık. Borçlarım var, satamayınca nasıl ödeme yapacağımı düşünür oldum. Üstelik belirsizlik içindeyiz. Tezgahlarımızı yeniden ne zaman açacağımızı da bilmiyoruz. Bizimle alakalı da bir düzenleme yapılmasını istiyoruz, devlet en azından bize yardım elini uzatabilir.

Kadın ve El Sanatları Pazarı'nda çok fazla ürün alıp da satamayan, ürünleri elinde kalan insan var. Bu insanlar için hiçbir çaba gösterilmeyecek mi? Günlük bazda gün geliyor 200 lira ile kapatıyorum, gün geliyor bin lira kazanıyorum. Üstelik bunun tamamı, bizim karımıza da kalmıyor. Aldığım ürünlerin borcunu kapattıktan sonra en azından yevmiyemi çıkartıyordum. Bu saatten sonra evde oturmak zorundayım, çocuğum da işsiz. Bu sadece benim yaşadığım bir olumsuzluk da değil. Her gün Hürriyet Caddesi üzerindeki esnafı gözlemliyorum. Üç aydır dükkanına hiç insan girmediğini gördüğüm esnaf var' dedi.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme