Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

Konut bazında kentsel dönüşümün hızla sürdüğü Ödemiş’te satılık konutların metrekare fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre...

Konut bazında kentsel dönüşümün hızla sürdüğü Ödemiş'te satılık konutların metrekare fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre %8.8'lik artış gösterdi. Yıllık değişim ise %12.83 oldu. Hürriyet Emlak verilerine göre Ödemiş'te satılık konutların ortalama metrekare fiyatı, Eylül ayı itibariyle 1753 TL'ye ulaştı. Ödemiş'te konutların metrekare satış fiyatı, son bir ayda %3.85 arttı.

Fiyat artışında İzmir ikincisi

Ödemiş, bu istatistik ile İzmir'de son bir ayda konut fiyatlarının en fazla artış gösterdiği ikinci ilçe oldu. Metrekare fiyatlarının en fazla artış gösterdiği ilçe %5.22 ile Güzelbahçe oldu.

Bir ayda yaklaşık %3.85'lik artışın gözlendiği Ödemiş'te yıllık artış ise geçen yılın aynı dönemine göre %8.81'e ulaştı. Yıllık değişim ise %12.83 olarak belirlendi.

Ödemiş'te geçen yılın aynı dönemine göre yaşanan artış yurt genelindeki %8.67'lik artışı da geçmiş oldu. Ödemiş'te geçen yıl 1633 TL olan metrekare satış fiyatı Eylül ayı itibariyle 1753 TL oldu. 2018 yılı ortalama fiyatı ise yılbaşından bu yana iniş çıkışlarla 1639 TL civarında seyretti.

Ödemiş'te en yüksek metrekare fiyatının 1870 TL ile Zafer Mahallesi'nde olduğu gözlendi. Zafer Mahallesi'ni 1801 TL metrekare satış fiyatı ile Süleyman Demirel Mahallesi takip etti. Yurt genelinde ortalama 22 yıl olan amortisman süresi ise Ödemiş'te 21 yıl olarak belirlendi.

Bölgede en yüksek artış Tire'de

Havzada sanayileşme ile birlikte nüfusu, her yıl artış gösteren Tire'de geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı %12.65 olarak Hürriyet Emlak istatistiklerine yansıdı. Tire'de 2018 Eylül ayı itibariyle konutların metrekare satış fiyatı 2092 TL'ye ulaştı. 2017 yılı Eylül ayında 1909 TL olan metrekare satış fiyatı geçtiğimiz Mayıs ayında 2346 TL'ye kadar yükseliş göstermişti.

İZBAN ile birlikte İzmir'e daha da yaklaşan bölgenin en büyük sanayi merkezi Torbalı'da ise Eylül ayı itibariyle ortalama metrekare satış fiyatı 1735 TL'ye ulaştı. Artış geçen yılın aynı dönemine göre %9.67 oranında gerçekleşti.

Kiralar da yükselişte

Kiralık konutlarda ise Ödemiş'te metrekare başı kira 7 TL'ye ulaştı. Ödemiş'te kiralar da geçen yıla oranla %10.06 arttı. Tire'de de metrekare başı kira ücreti 9 TL oldu. Tire ilçesi, metrekare başı kirada İzmir ortalamasını yakaladı.

Haber: Bilgehan SAKICI

Bakmadan Geçme