Konak'ta imzalar güçlü kadınlar için atıldı

Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliklerinde kadın dernekleriyle örnek çalışmalar yapan Konak Belediyesi, bu kez İzmir...

Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliklerinde kadın dernekleriyle örnek çalışmalar yapan Konak Belediyesi, bu kez İzmir Soroptimist Kulübü'yle birlikte kadınların istihdama katılımını destekleyen bir projeyi daha başlattı. 

İzmir Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Karaok ve yönetim kurulu üyelerini konuk eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 'Kız Kardeşler El Ele' projesinin hayata geçirilmesi için imza attı. Gerçekleştirilen protokol çerçevesinde verilecek eğitim programını tamamlayan Konaklı kadınlar iş dünyasına girmek için önemli bir bilgi birikimi ve donanım edinmiş olacak. 

Konak Belediyesi'nin kadın dernekleriyle beraber birçok projeye imza attığından söz eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, semt merkezlerinin Konak'ta kadınlar için büyük bir güç olduğunu ekledi. Başkan Batur, 'Semt merkezlerimiz, kadınları destekleyen, çok önemli bir hizmetimiz. On altı semt merkezimiz var. Başta kadınlar olmak üzere çocuk ve gençlerin yararlandığı bu merkezlerimizin çoğu, dezavantajlı bölgelerde yer alıyor. Biz Konak Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla, özellikle de kadın dernekleriyle işbirliği halindeyiz ve birlikte üretilen projeleri, çalışmaları önemsiyoruz. Yaklaşık 27 proje yaptık şimdiye kadar ve her bir proje olumlu, netice aldığımız projelerdi. Kadınlara, çocuklara ve gençlere dönük her çalışma için biz hazırız. Kadınların sadece iş hayatında değil, toplumun her alanında daha çok yer almasını destekliyoruz' cümleleri ile konuştu. 

Başkan Batur'a, desteği için teşekkürlerini ileten İzmir Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Karaok, proje hedeflerinden bahsetti. Karaok, Konak Belediyesi'yle imzalanan protokol sayesinde planladıklarından daha fazla kadına ulaşma şansı bulduklarını belirterek, 'Bu projemizde 'kız kardeşler el ele' dedik. Lise ve üniversite mezunu 18-45 yaş arası kadınlarımıza eğitim vererek donanımlarını artırma hedefiyle yola çıktık. Hedefimiz, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yüz kadına ulaşmaktı. Sizin sayenizde yüz kadını da aştık. Kız kardeşler el ele projesindeki eğimlere, kadınlardan da bize gelen talep üzerine e-ticaret eğitimini de ekledik. Bu projeyi, eylül ayında Konak Kadın Kooperatifiyle birlikte sürdürmek istiyoruz' sözlerini söyledi.

Kadınların girişimci olmaları ve istihdama katılmaları için değişen dünyada teknolojinin hızla gelişmesine ayak uydurarak dijital ortamda bilgilenmelerini hedefleyen proje kapsamında Konak'ta yaşayan 30 kadının istihdam edilmesi planlanıyor. Kadınların iş hayatında ihtiyaçları olabilecek, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi sağlayacak eğitim programında ise etkili İletişim, mülakat, CV hazırlama, diksiyon, medya okuryazarlığı, öfke kontrolü, stresle başa çıkma yöntemleri, zaman yönetimi, fırsat eşitliği, hak temelli kadın hakları ve şiddet, e- ticarette başarılı olmanın önemi, e-ticarette site tasarımı, dijital pazarlama, pazaryerinden satış, arama motorları pazarlaması, seo, e-ticarette ödeme sistemleri, e-ticarette kargo ve lojistik, -sosyal medya pazarlaması, ürün çekimi, canva tasarım, panel eğitimi yer alıyor.Konak Belediyesi ve İzmir Soroptimis Kulübü işbirliğinde, Ideasoft'un katkılarıyla gerçekleştirilen projede ilk etapta 30 kadın eğitim alacak. 15 saatlik eğitim programı tamamlandığında katılımcılar sertifika alacak. 

(M.T.) 

Haberi Merkezi 

 

Bakmadan Geçme