Konak’ta Boşanma Aşamasındaki Kadını Bıçaklayarak Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet ve 14 Yıl Hapis Cezası Verildi

Olay, 20 Mayıs 2022 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde, Çınartepe Mahallesi’ndeki bir evde gerçekleşti. Metin Aydoğdu, boşanma...

Olay, 20 Mayıs 2022 tarihinde İzmir'in Konak ilçesinde, Çınartepe Mahallesi'ndeki bir evde gerçekleşti. Metin Aydoğdu, boşanma sürecinde olduğu eşi Cansu Aydoğdu'nun kayınvalidesi Nedime Geyik'in evine gitti. Aralarında çıkan tartışma kısa sürede şiddete dönüştü. Metin Aydoğdu, Cansu Aydoğdu ve kayınvalidesi Nedime Geyik'e çok sayıda bıçak darbesiyle saldırdıktan sonra kaçtı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Cansu Aydoğdu, ne yazık ki kurtarılamadı. Ağır yaralanan Nedime Geyik ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştiren Metin Aydoğdu'yu gözaltına aldı ve ardından tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, çiftin evliliklerinde sık sık tartışmalar yaşadığı ve ilişkilerinin zorlu bir süreçten geçtiği ifade edildi. İddianamede ayrıca, olaydan bir ay önce Cansu Aydoğdu'nun çocuğuyla birlikte annesinin evine gittiği de belirtildi. Olay günü Metin Aydoğdu'nun barışma teklifini reddeden eşinin evine gittiği ve burada çıkan kavga sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiği vurgulandı. Metin Aydoğdu'nun belinden çıkardığı bıçakla kayınvalidesini 5 kez bıçakladığı ve eşi Cansu Aydoğdu'yu ise 22 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi. Deliller ve ifadeler doğrultusunda savcı, Metin Aydoğdu'nun 'Eşi kasten öldürme' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 14 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Davanın görüldüğü İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık Metin Aydoğdu, avukatı Sait Mehmet Sait Koyundere, Cansu Aydoğdu ve annesi Nedime Geyik'i temsilen avukatlar Şule Arslan Hızal, Hatice Aslan Atabay, Nergiz Tuba Aslan, Barış Özbay ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına avukat Merve Çimen katıldı. Tarafların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, Metin Aydoğdu'yu eşi Cansu Aydoğdu'yu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, kayınvalidesi Nedime Geyik'i yaralamaktan ise 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, haksız tahrik ve takdir indirimi gibi hükümleri uygulamadı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme