Konak ve Bornova arasını 10 dakikaya indirecek tünelin yapımı devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya platformu X’te bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda Soyer,...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya platformu X'te bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda Soyer, İzmir'de Konak ve Bornova arasındaki yolu 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Buca Onat Tüneli üzerinde 7/24 çalışıldığını, tünelin 2 yıl içinde tamamlanacağını ve şehrin trafiğinin derin bir nefes alacağını belirtti.

Soyer'in yaptığı paylaşıma eklediği videoda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Yol Üst Yapı Şube Müdürü Ferhat Zengin'in 'Bu tünel Konak ve Bornova arasındaki kesintisiz ulaşımı sağlayacak olup, şu an 155 kişilik ekip ile 7/24 esasına göre çalışmalarımız devam etmektedir. Çift tüp, toplamda 5.051 metre uzunluğuna sahip tünellerimizin yaklaşık 2250 metresinde kazı çalışmaları tamamlanmış olmak ile birlikte çalışmalar devam etmektedir. Projemizi 2025 yılı ilk yarısında tamamlayıp Konak ve Bornova arasında ulaşım süresini 45 dakikadan 10 dakikaya indirmekle birlikte Yeşildere Caddesi'ne de alternatif bir güzergah oluşturacağız.' dediği görüldü.

Konak ile Bornova arasını 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek Buca Onat Tüneli'nde 7/24 çalışıyoruz.

2 yıl içinde tamamlayacağız ve şehrin trafiğine derin bir nefes aldıracağız. pic.twitter.com/HnPLg2RuhY

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) August 28, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme