“Komşum beni darp etti” dedi, yaşadığı dehşeti anlattı

İddiaya göre, Gerede ilçesine ilişkin Bahçedere köyünde otluk arazide ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz...

İddiaya göre, Gerede ilçesine ilişkin Bahçedere köyünde otluk arazide ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz yıl, komşusu H.A.'nın oğlu A.A. ile ineklerin alternatifini kestiği nedeni öne sürülerek tartıştı. Tartışmasının büyümesiyle A.A., vaziyete reaksiyon yayınlayan Fatma Kılınçarslan'a saldırdı. Omzundan vurulan Kılınçaslan, A.A.'dan şikayetçi oldu.

Aradan sabık ortak senenin arkası sıra A.A.'nın anası H.A., otluk arazide Fatma Kılınçaslan ile karşılaştı. İki tarafın birbiriyle lakırtı atışması çelimsiz müddette kavgaya dönüştü. İddiaya göre, H.A., elinde mevcut direk ile Fatma Kılınçaslan'a vurarak kafasından ve kollarından yaraladı. H.A.'nın elinden çetin kurtulduğunu tamlayan Kılınçaslan, darp tutanağı alarak şikayetçi oldu.

'Zor kurtuldum'

Olayı özetleyen Fatma Kılınçaslan, 'İki gündüz önceki ineklerimle araziden gelirken H.A. yolumu kesti. Selam verdi. Ben de yoluma bitmeme ederek 'Seninle işim yok' dedim. Bu sözü söyledikten sonraları direkt benim üzerime yürüyüp elinde mevcut sopayı başıma indirdi. Defalarca vurdu beni yıktı, dibine aldı. Boğazımı, boğazlayıp 'Seni öldüreceğim' dedi. Ben bata çıka altından kurtulup, evimi kanlar içre çetin buldum. Geçen seneki olayların yüzünden dövdü. Geçen seneki mahkememiz bitmeme ediyor' dedi.

'Kavgaların nedeni hayvanlardan dolayı'

Geçtiğimiz sene da H.A.'nın oğlunun namına saldırdığını encam devam eden Fatma Kılınçaslan, 'Geçen sene da H.A.'nın oğlu A.A. bana saldırmıştı. Onun devamını da anası getirdi. Kavgaların nedeni hayvanlardan dolayı. Hayvancılığı şuurlu yapmadıklarından köyün kurallarına uymadıklarından çevre bu vaziyete geldik. Çeşme uğrunda kasten hayvanlarını durduruyorlar. Bizim hayvanlarımız su içemiyor. Bizim ineklerin adına öz ineklerini salıyorlar. Kapıdan efsanevi çıkarmama izin etmiyorlar. Köyde de ortak duraç var. Bunları şuurlu yapıyorlar' niteleyerek konuştu.

'İneklerimi gütmeye korkar oldum'

Hayatının tehlikede bulunduğunu anlatım fail Kılınçaslan, 'Birkaç el beli böyle. Bizim dirimsel tehlikemiz var. Devletimizin bizi korumasını, bu vaziyete hal bulmasını istiyorum. Artık araziye gitmeye, ineklerimi gütmeye korkar oldum. Suç duyurusunda da bulunduk. Geçen sene de bulunmuştuk.Başımda 10 parça terzilik var. Sol elimde, bileğimde ezilme var. Sağ elimin parmağında da ezilme var. Sopayla başımı yaraladı' biçiminde konuştu.

 

Fatma Kılınçaslan, gürültü sırasında kanlar arasında artan başörtüsünü göstererek duygulandı.

 

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme