Kocaeli’de korkutan yangın geri dönüşüm tesisi alev alev yandı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi sınırlarında bulunan Çepni Mahallesi’ndeki geri dönüşüm tesisinde büyük bir yangın çıktı. Yangının söndürülmesi...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi sınırlarında bulunan Çepni Mahallesi'ndeki geri dönüşüm tesisinde büyük bir yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Bölgeden gelen haberlere göre öbek halinde atıklar bulunan yerlerde yangın, tekrar tekrar başlıyor. Yangını kontrol altına alan ekipler, yangınların sürekli olarak tekrar etmemesi için atıkları iş makinesi ile ayrıştırıyor.

Türkiye'nin geri dönüşüm tesislerinde yaşanan yangınların sayısının değişimi, yangınların kasıtlı olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Türkiye'deki geri dönüşüm tesislerinde 2017 yılından günümüzdeki senelere kadar sırasıyla 6, 15, 33, 65, 122, 125 ve 2023'te şimdiye kadar 63 yangın çıktı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin İstanbul milletvekillerinden Çiçek Otlu, geri dönüştürülemeyen plastik atıkların tesislerin içinde kasıtlı olarak yakıldığına dair iddiaları 3 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşımıştı. İddia, demokratik kitle örgütleri ve çevre örgütleri arasında tartışılıyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme