Kızılay'da gelenek sürüyor

Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganı ile yeni bir...

Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganı ile yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.  Boyacıoğlu, 'Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası, 2018 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri; sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

 

Türk Kızılayı'nın Kurban'da Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler, kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu'nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek' dedi.

 

Konservelere konulacak

 

Boyacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 'Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri, Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi de Genel Merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini kendi bölgesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Geçtiğimiz kurban kampanyasından şubemize gönderilen 2880 adet konserve kavurma da şubemiz yönetim kurulu üyelerince ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştı.  

 

Türk Kızılayı'na yurt dışına gönderilmek üzere kurban vekaleti verebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürebilirsiniz. Yurt dışında Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya ve Güney Asya'ya kadar yaklaşık 40 ülkede kurban kesimi gerçekleştirilecek. Yurt içi kesimlerden elde edilen etlerin tamamı, önceki yıllarda olduğu gibi konserve yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır. Yurt dışında ise kesim ve dağıtımlar, Kızılay ekiplerince yapılacaktır.

 

Fiyatları da belli

 

Vekaletlerini internet üzerinden vermek isteyen hayırseverlerimiz, sayfada görünen 'Varsa sizi yönlendiren şubemiz' ekranında Ödemiş olarak belirtirlerse şube performansımıza katkı sağlayacaklardır. Bu da kampanya sonunda şubemize gönderilecek olan kavurma sayısını artıracak, bölgemizde daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmamıza vesile olacaktır. Hayırseverler, yurtiçi bir hisse kurban vekalet bedeli olarak 750 TL, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 590 TL ödeyecekler. 168 Çağrı Merkezi ve internet sitemizden yapacakları  online kurban bağışlarında dört taksit imkanından faydalanabilecekler.'

 

Haber: Halil İbrahim Türkyılmaz

Bakmadan Geçme