Kırsal Turizm Forumu çarşamba günü yapılacak

Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, 12 Şubat Çarşamba günü dopdolu bir programla gerçekleştirilecek. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent...

Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, 12 Şubat Çarşamba günü dopdolu bir programla gerçekleştirilecek. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ile Kırsal Turizm Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirilecek forum, Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılacak. Saat 13.15 ile 13.30'da yapılacak kayıtların ardından forum, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in konuşması ile başlayacak. Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Füsun Baykal, kırsal coğrafyada kırsal turizmin gücü ve önemini katılımcılara aktaracak. Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, sürdürülebilir kırsal turizmin ilçe düzeyinde planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi konusunda model önerileri sunacak. Zurnacı'nın önerilerinden sonra Kırsal Turizm Birgi Gönüllüsü Yaşar Günaydın, turizm destinasyon planının hazırlanması ve tanıtılması hususunda aktarım yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün de kırsalda atölyeler isimli sunumunu gerçekleştirecek. Kurumsal Çerçeve isimli birinci oturum, bahsedilen konuşmaların bitmesinin hemen ardından sona erecek.

Sonuçları değerlendirecekler

Saat 15.15'te başlayacak ikinci oturum da ise forum gerçekleştirilecek. 'Ödemiş'te kırsal turizm için neler yapabiliriz?' sorusu; kamu, yerel yönetim, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkla tartışılacak. Ardından değerlendirilme etabına geçilecek. Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Füsun Baykal, Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı,  Kırsal Turizm Birgi Gönüllüsü Yaşar Günaydın ile Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün, varılan sonuçla alakalı değerlendirmelerde bulunacak. Yaklaşık üç buçuk saat sürecek Ödemiş Kırsal Turizm Forumu'na katılım ücretsiz olacak.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme