Kırmızıda geçti, kazaya neden oldu ardına bakmadan böyle kaçtı

Samsun'da dalgınlık ve boşlama kararı meydana mevrut gidiş geliş kazaları asayiş kameralarına yansıdı. Kırmızıda geçerek kazaya...

Samsun'da dalgınlık ve boşlama kararı meydana mevrut gidiş geliş kazaları asayiş kameralarına yansıdı. Kırmızıda geçerek kazaya yol açan kamyon sürücüsü ise görüngü yerinden kaçtı.

 

Dikkatsizlik ve kaide ihlali zımnında meydana mevrut avarız Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Kaydedilen kazalarda dirilik kaybı yaşanmazken, yayaların ve sürücülerin ihmali gözler önüne serildi.

 

Kazaya yol açan kamyon arkasına bakmadan kaçtı

 

Samsun'da kaydedilen görüntülerde kasasında yapım kepçesi haiz birlikte kamyon gayrı araçlara aldırış etmeden al ışıkta geçti. Akan trafikte al erke yanmasına karşın dirlik yola sabık kamyona ilerleyiş halindeki birlikte makine çarptı. Kaza sonrası arabada ciddi hasar meydana gelirken, otobüs sürücüsü ise kazaya aldırış etmeden görüngü yerinden kaçarak uzaklaştı.

 

Otomobil arka geldi, piyade da geçidi kullanmayınca kaza mübrem oldu

 

Çarşamba ilçesinde kaydedilen kazada birlikte makine sürücüsü ilerleyiş halindeyken arka arka neşet etmek istedi. Otomobil cari trafikte arka gelirken, birlikte piyade da geçidi kullanmayıp refüjden yolun karşısına devredilmek istedi. Geri arka mevrut araba, piyade geçidini kullanmayan hanıma çarptı. Çarpmanın tesiri ile yere yığılan kadın, arabanın altında ezilmekten sonuç anda kurtarıldı.

 

Orta şeritten sola dönünce kaza yaptı

 

Atakum kazasından paylaşılan birlikte KGYS görüntüsünde falsolu devir işleyen birlikte arabanın karıştığı kaza ilgi çekti. Görüntülerde 3 şeritli yolun itidalli şeridinde ilerleyiş eden birlikte makine kavşağa dönüşmek düşüncesince sola dönünce yolun en sol şeridinden ilerleyici makine ile çarpıştı. Hatalı devir işleyen makine kazanın tesiri ile gittiği istikametin kusursuz bilakis 1 cevelan döndü.

 

Yine Atakum ilçesinde kaydedilen görüntülerde ise makine ile motosikletin kaza etme hatırat paylaşıldı. Düz revan motora taraftan çarpan otomobil, kurye motosikletinin taraf yatmasına, motor sürücüsünün de yaralanmasına neden oldu.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü görüntüleri, 'Biraz hl titiz olsalardı bu avarız olmayabilirdi' mesajı ile paylaştı. Kazaların çok hız, dalgınlık ve tedbirsizlik kararı meydana geldiği belirtildi.

 

(ED

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme