KIRKOLUK TATİLCİLERİN MOLA NOKTASI OLDU

 Kerem Karamanlıoğlu – Bayram tatilini fırsat bilenler Ödemiş&rsquoin yaylalarını ve tarihi mahallesi Birgi&rsquoyi tercih etti. Türkiye&rsquonin...

 Kerem Karamanlıoğlu – Bayram tatilini fırsat bilenler Ödemiş'in yaylalarını ve tarihi mahallesi Birgi'yi tercih etti. Türkiye'nin dört bir yanından Ödemiş ve Küçükmenderes bölgesindeki diğer ilçelere gelenlerin geliş ve gidiş durakları Bozdağ Kırkoluk mevki oldu.

Kırkoluk mevkiinde bayram boyu hareketlilik hiç durmadı.

Birçok vatandaşın dinlenme ve mola yeri olan Kırkoluk'ta esnafta bayram hareketliliğinden mutlu olduğunu belirtti.

Organik ve yayla ürünlerinin de satıldığı Kırkoluk mevkisinde mola veren vatandaşlar araçlarının bagajlarını Kırkoluk'ta satılan birçok sebze meyve ile doldular.

Kırkoluk'ta yılın en yoğun günlerinin yaşandığını kaydeden esnaflar bazı vatandaşların kırk çeşmeden su içerek dilek tuttuğunu bazı vatandaşların ise araçlarının alabildiğine damacanalar ile su götürdüklerini kaydetti.

'KIRKOLUK'TA BAYRAM YOĞUN VE HAREKETLİ YAŞANDI'

Esnaflardan Turgut Uyar, 'Bayram boyunca Kırkoluk birçok tatilcinin durak yeri oldu. İnanılmaz bir yoğunluk ve hareketlilik bayram boyu yaşandı. Özellikle bayramın son iki günü kalabalık hiç eksilmedi. Esnaf olarak normal günlerin dışında bayramda yüzümüz güldü. Ürünlerimizi birçok tatilci tercih etti. Burası Manisa, Ankara geçiş noktası yol üzerinde olmanın faydasını görüyoruz. Aynı zamanda muhteşem doğasına herkes hayran kalıyor. Kırkoluk'u Kırkoluk yapan kırk çeşmeler herkesin ilgisini çekiyor. Üşüten havası herkesi mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde de güzel bayramlar geçirelim' dedi.

Kırkoluk'ta işletmeci olan Fatih Dadal ise bayramın bereketli geçtiğini kaydetti.

'TATİLCİLER, KIRKOLUK TADLARINI TATTI'

Dadal, 'Ödemiş'e ve diğer ilçelere gelen ya da İzmir'e, İstanbul'a, Ankara ve diğer illere gelen giden birçok insan Kırkoluk'ta mola verdi. Kırkoluk'un tatlarını tattı ürünlerini satıl aldı suyunu içti. Burası hepimizin bildiği gibi doğaüstü bir yer deresi suyu çay bahçeleri organik tarımsal ürünleri herkesi etkiliyor. Bizde bu bayram tatilinde işlerden memnun olduk. Kış mevsimini yaşamaya ramak kala işlerimizin iyi gitmesi bizleri sevindirdi. Burada alış veriş yapan oturan kalkan herkese çok teşekkür ederiz' dedi.

'BİRGİ TATİLCİLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU'

Bayram tatilinin bir başka adresi de Aydınoğlu beyliğinin başkentliğini yapan Ödemiş'in Birgi mahallesi oldu. Birgi'de bir yandan birçok tatilci gezilerini yaparken bir yandan da Yeşil Deniz dizi ekibi çekimlerine bayramda da devam etti.

Tatili fırsata çeviren vatandaşlar Birgi'de gezilerini ve esnaftan alışverişlerini yaptı.

'BAYRAMDAN BİRGİ MEMNUN KALDI'

Esnaflardan Yaşar Günaydın, 'Birgi her zaman olduğu gibi bu bayramda da tatilcilerin uğrak noktası oldu. Birçok vatandaş yine Birgi'de olmayı tercih etti. Küçük boyutlarda turlarda Birgi'deydi. Esnafın her kesimi işletmeci, satıcılarımız, üreticilerimiz herkes bu bayram yapılan alışverişten memnun. Hava şartlarının da güneşli olması bu tabloyu oluşturdu. Kış öncesi hareketlilik herkesi memnun etti. Bayramdan Birgi memnun kaldı' dedi. 

Bakmadan Geçme