KİRAZ ORTAOKULUNDAN 110 PROJE

Kiraz ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK bilim fuarı ile görücüye çıktı. Okulun spor salonunda açılan fuara öğrenciler 110...

Kiraz ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK bilim fuarı ile görücüye çıktı. Okulun spor salonunda açılan fuara öğrenciler 110 projeyle katıldılar.

Açılış törenine, Kiraz Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Akgün ve Halk Eğitim Müdürü Şerif Emre Akın, Kiraz Ortaokul Müdürü Yasin Şekertekin, Müdürü Yardımcısı Gülhan Nacioğlu ve TÜBİTAK proje koordinatörü S. Nihan Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

İlçe milli eğitim müdürü Yazıcı açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Kiraz Ortaokulu, Kiraz'ı en iyi temsil eden okullarından bir tanesidir. Bu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı projesi ile öğrencilerin, öğrenmenin ne kadar kıymetli olduğunu stant açarak gördük. Çok emek vermişler kendilerini kutluyorum. TÜBİTAK'ın Kiraz'a böyle bir imkn vermesinden dolayı TÜBİTAK yöneticilerine teşekkür ediyorum'

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını kurdele keserek yaptı.

Öğrencilerin yaptıkları projeler arasında Biogaz Projesi, Bisiklete binerek telefonu şarj etme projesi, Hidrolik robot kepçe projesi, Alarmlı çanta projesi, Doğal pilimi yapıyorum projesi, Güneş sensörlu perde projesi, Zemin Pazar yeri, üstü otopark projesi, Kimyacının kibriti projesi, Parti balon projesi, Parti balon projesi, Kurşun kalem ucundan ampul yapma projesi, Güneş enerjisiyle çalışan araba gibi projeler var.

110 projelerin yer aldığı birbirinden ilginç projelerin sergilendiği fuarı veliler de gezerek merak ve ilgiyle izlediler.

3 gün açık olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı vatandaşlar da gezebilecek.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme