KİRAZ-KAYMAKÇI ARASI DUBLE YOL ÇALIŞMALARI

Küçük Menderes havzasında yıllardır tamamlanması beklenen Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesinde Kiraz-Kaymakçı etabı için çalışmalar başladı. Çalışmaların...

Küçük Menderes havzasında yıllardır tamamlanması beklenen Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesinde Kiraz-Kaymakçı etabı için çalışmalar başladı. Çalışmaların Kaymakçı'dan itibaren yoğunlaştığını kaydeden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, proje kapsamında Küçük Menderes Nehri üzerine inşa edilecek duble köprünün ayaklarının hazır olduğunu belirtti.

'ÇALIŞMALAR HIZLANDI'

Bölünmüş yol projesinin bölgeye büyük hareketlilik getireceğini ifade eden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, 'Bölünmüş yol çalışmalarında hali hazırda Torbalı-Bayındır, Bayındır-Çatal ve Ödemiş-Çatal arasında belli noktalarda çalışmalar var. Ancak bir an önce Kiraz'dan da çalışma başlatılması talebimiz vardı. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla yüklenici firma Kiraz-Kaymakçı etabında çalışmalarına başladı.

 Yaza kadar bu etabın bitirilmesi ve yolun Ödemiş'e kadar genişletilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların hızlandığı biz de yakından gözlemliyoruz. Şu anda dolgu çalışmaları gerçekleştiriliyor.

'KÜÇÜK MENDERES'E KÖPRÜ'

Proje kapsamında bölünmüş yolun Kiraz'a girmeden Alaşehir güzergahına devam etmesi ve şehir içi trafiğin rahatlatılması amacıyla Küçük Menderes nehri üzerine bir de köprü inşa ediliyor. Bu köprünün projesi revize edilerek genişliği 28 metreye yükseltildi. Köprünün ayakları hazır, beton bölümlerin montajına geçilecek.

Kirazımızın ulaşım konusundaki dezavantajının ortadan kaldırılması amacıyla kamunun gerçekleştireceği tüm projeleri halkımız adına yakından takip ediyoruz. Bölünmüş yol projesinin tamamlanmasıyla Küçük Menderes havzası büyük hareketlilik kazanacaktır' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme