KİRAZ BELEDİYESİNDEN TİP PROJE HİZMETİ

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar vatandaşları izinsiz ev yapmaması konusunda uyararak ücretsiz TİP Proje hizmeti verdiklerini...

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar vatandaşları izinsiz ev yapmaması konusunda uyararak ücretsiz TİP Proje hizmeti verdiklerini söyledi. 

ÜCRETSİZ TİP PROJE HİZMETİ

Belediyenin bütün köylerle görüşerek tip projeler hazırladığını, proje hizmetinin vatandaşlara ücretsiz olarak verildiğini kaydeden Başkan Özçınar, izinsiz ev yapılmamasını istediklerini söyledi.

Bütünşehir yasasıyla sonradan bağlanan yerleşim yerleri ile ilgili olarak imar affı istediklerini belirten Saliha Özçınar, İZSU'nun köylerden kanalizasyon bedeli aldığını, bu kanalizasyon bedeliyle ilgili makbuz getirmeyenlere tip onayı vermediklerini aktardı.

 

BÜYÜKŞEHİR SÖZ VERDİ

 Kanalizasyon sisteminin olmadığı ya da doğru kurulmamış,  çalışmayan kanalizasyon sistemi olan köyler için bu bedelin çok yüksek bulunduğunu da söyleyen Başkan Özçınar, Büyükşehir'den bu konunun çözümü ile ilgili söz aldıklarını ifade etti.

 

'25-30 YILIN KURTULUŞU'

Bu imar projesinin önümüzdeki 25-30 yılın kurtuluşu olduğunu anlatan Kiraz Belediye Başkanı, Kiraz ve yakın çevresindeki bütün köylerin imara alınacağını bildirdi. Yapılan açıklamada %50'si İller Bankası'ndan hibe %50'sinin de belediyeden karşılanarak Karabağ, Saçlı, Veliler, Ceritler, Suludere, Aydoğdu, Çömlekçi, Karaburç, Çayağzı,  Kaleköy, Haliller, Avunduruk, Yeniköy, Umurcalı,  Şemsiler Arkacılar ve Yağlar gibi yerlerde yer etütlerinden jeolojik etütlülerine kadar hesaplanarak gerçekleştirilecek büyük bir projenin hayata geçirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme