Kılıçdaroğlu’ndan yeni danışman açıklaması: Mesajlarını bilseydim atamazdım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’den eski milletvekili aday adayı Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atadığı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'den eski milletvekili aday adayı Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman olarak atadığı iddia edilmiş, Yaman'ın Atatürk ve laiklik hakkında daha önce yaptığı paylaşımların ortaya çıkmasıyla tepkiler büyümüştü. CHP içerisinde Eren Erdem ve Faik Öztrak söz konusu iddiayı yalanlarken, CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yöneltmişti.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Bilseydim atamazdım

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu adımı gerçekten atıp atmadığı konuşulurken Fikret Bila'ya açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, tartışmalı ismi danışman olarak atadığını kabul etti.

Yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu atamayı yaptığı günlerde araştırma yapacak vaktinin olmadığını ve Yaman'ın mesajlarını bildiği takdirde atamayı yapmayacağını belirtti.

Açıklamasında Kılıçdaroğlu 'AK Parti Kadın Kolları'nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP'ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman'da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.' ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme