Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na “bırakmayacağım” mesajı

Seçimle beraber başlayan ve parti içinde köklü bir değişimi zorunlu gören Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan...

Seçimle beraber başlayan ve parti içinde köklü bir değişimi zorunlu gören Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeler ve rekabet devam ediyor. Diken gazetesinden Altan Sancar'a göre Kılıçdaroğlu'nun yeni atamalarla oluşturduğu danışman kadrosu ve grup toplantısında yaptığı konuşma, kurultay süreci için 'yola devam' olarak yorumlanıyor. Partililer Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'na 'Siz İstanbul'u kazanmalısınız' mesajı verdiğini düşünüyor.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, kurultayda Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını ilan etmişti. Kulislere göre İmamoğlu ve ona yakın isimler ise Kılıçdaroğlu'na 'Bırakacağınızı ilan edin, onursal başkanlık ile süreci birlikte götürelim' mesajı vermişti.

Sancar'ın haberine göre ikili arasındaki görüşmeler sırasında daha çok gündeme gelen zikzaklı ilişkilerden sonra Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı konuşma, Ekrem İmamoğlu'na karşı bir 'devam edeceğim' mesajı olarak yorumlandı. Partinin milletvekilleri ve yöneticileri de bu yorumu doğruluyor. Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı konuşma ile beraber genel başkanlık koltuğunu bir süre daha bırakmayacağının sinyalini verdi.

CHP'lilere göre Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı danışman atamaları, kendisine yakın isimleri önemli görevleri getirmesi de halihazırda bu mesajı vermekteydi.

Tahminlere göre yerel seçimden önce CHP içerisinde bir kurultay olduğu takdirde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere İmamoğlu'nun İstanbul belediye başkan adayı olması gerektiğini, İstanbul'da CHP'nin meclis çoğunluğunu da sağlayacak bir zafer kazanmasını, böylece eğer İmamoğlu, değişim sürecinde kritik bir görev için başkanlıktan istifa etmek durumunda kalırsa yeni başkanın da CHP'den olacağının garantilenmesini, kurultaya da bundan sonra gidilmesi gerektiğini savunuyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme