Kılıçdaroğlu: Bu bir mecburiyettir!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı  videoda...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı  videoda depremzedeler için konut açıklamasına değinerek, 'Konutları, depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz teslim edeceğiz' dedi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa'da bulunan konut güvencesini hatırlatarak 'Anayasa 'Devlet güvenli barınmadan sorumludur' diyor. Bu kadar açık. Asıl izin vermeyeceğim şey, anayasa aykırı olarak depremzedeler konut satılmasıdır.Devlet kanuna uygun şekilde barınanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmediği sürece tazmin etmek zorundadır. Benim ücretsiz konut söylemim vaat değil, zorunluluktur, mecburiyettir ve biz bunu yapacağız.dedi.

Merak etmeyin para var diyerek sözlerine şöyle devam eden Kılıçdaroğlu,' Vatandaşlar çok para verdi. Allah hepsinden razı olsun. Var. Ama bitmeyen bir rant ve ihale sevdası var ki kendi bitmedi ama insanımızı bitirdi. Neyse şunun şurasında ne kaldı! Ben yapacağım, biz yapacağız. Bir imza ile halledeceğiz'ifadesinde buldundu.

Bakmadan Geçme