Keten tohumu
Keten tohumu, genel olarak Akdeniz ikliminde yetişir. Mavi çiçekli, tek yıllık bir bitkidir. 1951 yılında keşif...
Keten tohumu, genel olarak Akdeniz ikliminde yetişir. Mavi çiçekli, tek yıllık bir bitkidir. 1951 yılında keşif edilmiştir. E ve B grubu vitaminleri, demir, folik asit, lif, magnezyum, fosfor, potasyum mineralleri, kalsiyum, Omega 3 ve Omega 6 yönünden oldukça zengin bir bitkidir.
Keten tohumu nasıl tüketilir?
Havanda ezerek toz halinde yemeklere, çorbalara koyarak ya da tohum halini salatalara, yoğurtlara koyarak kullanılabilir.
Faydaları nelerdir?
Keten tohumunun kalp damar sağlığına etkisi
İyi bir antioksidan özelliği vardır. Kolesterolü dengeler, kan şekerini düzenler. Kalp damar sağlığına oldukça faydalıdır.
Keten tohumunun kolesterol dengesine etkisi
Keten tohumunun içerdiği bol miktardaki Omega 3 ve Omega 6, kolesterol üzerinde olumlu etki kapmaktadır. Keten tohumunun bol miktarda içerdiği bu yağlar sayesinde iyi ve kötü kolesteroller, sağlıklı seviyede korunabilir.
Keten tohumunun sindirim sistemi sağlığına etkisi
Keten tohumunun içerdiği lifler, sindirim sitemi için çok faydalıdır. Kolay sindirim sağlar, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Keten tohumunun diyabete etkisi
Günlük olarak tüketilen keten tohumu, diyabet sorunu yaşayanlar için çok faydalıdır. Kan şekerini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olur.
Keten tohumunun kilo vermeye etkisi
Keten tohumu, içerdiği maddelerin yardımıyla bünyede bulunan gereksiz yağların eritilmesi yanında bağırsakları çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olabilir.
Keten tohumu, kanserden korunmada yardımcı olur
Dr. Johanna Budwig, 'Keten Yağı Diyeti' ile keten tohumu yağının kanser önleyici ve iyileştirici etkisini ilk kez ortaya koymuş ve Nobel ödülü kazanmıştır. Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü, keteni kanser önleyici gıdalar arasında saymaktadır.