KESKİN PAZARCILARLA GÖRÜŞTÜ

 ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI BEKİR KESKİN: &ldquoPAZARCI ESNAFIMIZI ZAMLA KARŞI KARŞIYA BIRAKMAYACAĞIZ&rdquo Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin,...

 ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI BEKİR KESKİN: 'PAZARCI ESNAFIMIZI ZAMLA KARŞI KARŞIYA BIRAKMAYACAĞIZ'

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip olan pazarcı esnafı ile bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Keskin, 18 Aralık 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararına göre uygulanması istenen işgal harçları hakkında bilgiler vermek üzere pazarcılarla biraraya geldi.

Esnaf Kefalet, Gıda Maddeleri, Terziler ve Marangozlar Odası Başkanları ile Ödemiş Belediyesi Daire Müdürleri ve çok sayıda pazarcı esnafının katıldığı toplantı Türkmen Mahallesi Perşembe Pazarı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.    

Pazarcı esnafının çalışma koşullarını rahatlatmak ve her zaman destek olmak amacıyla pazarcının yanında olduklarını ifade eden Bekir Keskin şunları söyledi: 'İşgaliye harçları, reklam, eğlence vergisi, iş yeri açma işlemleri belediyelerin sorumluluğu altındaydı. Buna benzer birçok gelir kaynağının ücretleri de belediyeler tarafından belirlenmekteydi. Beş yıllık çalışma dönemimizde Pazar yeri fiyatları ve işgaliye harçlarını belirlerken oda başkanlarımızın ve siz değerli esnafımızın görüşlerini alarak, belirlemeye çalıştık. Her yıl bütçe tarifelerinin görüşüldüğü Kasım ayı belediye meclisimizce de onaylanarak uygulamaya konuluyordu. Belediye meclisimizce onaylanan 2014 tarifelerinde, ana caddelerde işgaliye harçları 2,25, sokaklarda ise 1,5 TL olarak belirlendi. Fakat 18 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ödemiş gibi birinci sınıf ilçelerdeki işgaliye harçları 2,5 TL olarak belirlenmiştir.  Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar fedakarca ekmeğinin peşinden koşan Pazarcı esnafımızı zamla karşı karşıya bırakmak istemiyoruz, çözüm için burada toplandık'

 

Bakmadan Geçme