Kendisine ulaşılamadı, gerçeğine ulaşıldı…

Günlerdir kayıp olan turistik denizaltı Titan'dan gelen haber yolcu yakınlarını yasa boğdu. Titan'ın 'katastrofik' patlama olarak...

Günlerdir kayıp olan turistik denizaltı Titan'dan gelen haber yolcu yakınlarını yasa boğdu. Titan'ın 'katastrofik' patlama olarak bilinen, çevreye yüksek miktarda enerji çıkışının bir anda yaşanması ve yüksek yanıcı patlayıcı hasar bırakabilecek durumların meydana geldiği patlama türünü yaşadığı belirtilirken yolcularından henüz iz bulunamadığı açıklandı. Denizaltının gövdesi, patlama sonucu parçalara ayrılmış halde bulundu.

Boston'da gerçekleştirilen basın açıklamasında Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, 'Enkaz, su aracının katastrofik bir şekilde patlamasıyla tutarlı. Bu yüzden çalışmaya ve aşağıdaki bölgeyi aramaya devam edeceğiz.' İfadelerini kullandı. 18 Haziran tarihinden bu yana durmaksızın aranan Titan'ın enkazı olabilecek bulgular, Titanik'in yakınlarında bulundu. Yabancı basında yer alan tahminler ise yolcuların, henüz oksijen tükenmeden patlama sebebiyle yaşamını yitirmiş olabileceği yönünde.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme