KEMENLERİN SU SIKINTISI ÇÖZÜM BEKLİYOR

&ldquoNe Beydağ&rsquodan ne de Bademli&rsquoden bize su yok&rdquo Başar Uçar – Ödemiş&rsquoin Kemenler Mahallesi&rsquonde sulama suyu...

'Ne Beydağ'dan ne de Bademli'den bize su yok'

Başar Uçar – Ödemiş'in Kemenler Mahallesi'nde sulama suyu sorununun sürdüğünü ifade eden mahalle muhtarı Talat Sarı ne Küçük Menderes Sulama Projesi ne de Bademli Sulama Projesi'nden yararlanabildiklerini belirterek mahalledeki su sıkıntısına çözüm istedi.

Ödemiş'te bir yandan Beydağ Barajı'nın suyunu tarım arazilerine ulaştıracak Küçük Menderes Sulama Projesi'nin çalışmaları sürerken bir yandan da Bademli Barajı'nın 1050 hektarlık sulaması için hazırlıklar yapılıyor. İki proje sahasına da yakın bir konumda bulunan Kemenler Mahallesi ise iki projeden de yararlanamayacağı için sulama sorununa çözüm bekliyor.

'ARAZİLER BOŞ KALDI'

Mahalle Muhtarı Talat Sarı, Bademli Barajı'nın temel atma töreninde Kemenler'e baraj suyunun ulaşacağının belirtildiğini ancak mahallelerinin sulama projesinde yer almadığını belirterek, 'Ne Beydağ'dan ne de Bademli'den bize su yok. Arazilerimiz susuzluktan dolayı boş kaldı. Yetkililerden çözüm bulmalarını istiyoruz' dedi.

Kot farkı nedeniyle kendilerine su verilmeyeceği yönünde bilgi aldıklarını söyleyen Sarı şöyle devam etti: 'Bademli Barajı'na yaklaşık 2 kilometre mesafedeyiz. Biz daha önce de su için başvurduk bize baraj kapasitesi ve arazi yapısı nedeniyle su verilemeyeceğini söylediler. Bizim mahallemizden daha üst noktalara boru yatırılırken bizim 150 dekar arazimize su ulaşmıyor. Aynı şekilde Beydağ Sulama alanında da değiliz. İki projeden de bir metrekare su alabilen bir arazimiz yok. Kasapdere ve Koldere Mevkiilerine suyun ulaştırılmasını istiyoruz. Bu konuda Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'ndan bir çalışma bekliyoruz. Tüm Kemenler halkının tek isteği baraj suyuna kavuşmak. Su yoksa üretim de yok, üretim olmayınca neyle geçineceğiz?'

'EKONOMİK SIKINTILAR HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR'

Kemenler'in yaşadığı ekonomik sıkıntıların kaynağının üretimden uzak kalmak olduğunu anlatan Sarı, 'Bademli'deki törende Kemenler'e su verileceğini duyunca çok umutlanmıştık. Ancak proje başlayınca gördük ki bize yine su yok. Bir boru yatırsalar Kemenler'in sorunu çözülebilir. Biz de artık köyümüzde sulu tarım yapmak istiyoruz. Beydağ Barajı'nın suyuyla tarım yapmaya başlayan arkadaşlarımız memnunlar. Biz sulanan arazileri uzaktan mı izleyeceğiz? 'Bademli Barajı'ndan en çok Kemenler faydalanacak' denildi, en çok mağdur olan biz olduk. Rakımı daha yüksek yerler için boru yatırıldı. Bize suyun ulaşmaması yüzünden araziler boş. Üretim olmadığından her geçen yıl ekonomik sorunlar daha da büyüyor' diye konuştu.

Bakmadan Geçme