Kemal Kılıçdaroğlu: “Genel Başkan adayıyım demem”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun TELE1 canlı yayınına verdiği röportajda, son günlerde çok konuşulan CHP içindeki değişim rüzgarları, kurultay...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TELE1 canlı yayınına verdiği röportajda, son günlerde çok konuşulan CHP içindeki değişim rüzgarları, kurultay süreci ve Ekrem İmamoğlu ile yaşanan rekabet ile ilgili bölümler ön plana çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa aday olup olmayacağı ile ilgili 'Ben genel başkanlığa adayım demem. Aday gösterilirsem ayrı bir şey. Delegelerin iradesini ipotek koyamam' dedi

Röportaj boyunca Kemal Kılıçdaroğlu, öne çıkan diğer bazı söylemlerinde, medyanın sarayın ahlaki meşrutiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime en açık parti olduğunu, yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun adaylığı ihtimali ile ilgili olarak 'Ekrem Bey başarılı bir belediye başkanımızdır. Asla ve asla CHP'ye yönetme yetkisi verilmiş olan bir belediyeyi alıp da AKP'ye teslim edemem.' dedi.

Seçilmiş CHP'li belediye başkanlarının önceliklerinin, bulundukları kentlerde ve çevresinde CHP'li belediye başkanlarının sayılarını ve meclis üyelerini arttırmak olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'İmamoğlu önümüzdeki yerel seçimi de kazanacaktır' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme