KAZIMPAŞANIN BU AYKİ YAZAR KONUĞU AYHAN DAYAN

&lsquoOkullar Hayat Bulsun Projesi&rsquoni sürdüren Birgi Kazımpaşa Ortaokulu okuma ve yazmanın önemi ile ilgili öğrencilerdeki isteği...

'Okullar Hayat Bulsun Projesi'ni sürdüren Birgi Kazımpaşa Ortaokulu okuma ve yazmanın önemi ile ilgili öğrencilerdeki isteği arttırmak amacıyla her ay bir yazarı öğrencileriyle buluşturuyor. Proje çerçevesinde aralık ayında 50. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ayhan Dayan, okul öğrencilerine okuma alışkanlığı ve kendi yazarlık yaşamı, kitapları hakkında bilgiler verdi.

Program eğitimci-yazar Ayhan Dayan'ın kısa yaşamöyküsünü okunmasıyla başladı. Birgili öğrencilerin dikkatle dinlediği Ayhan Dayan 26 yılı aşkın öğretmenlik yaşamı boyunca karşılaştığı önemli anılardan da söz etti.

Okumanın insan yaşamı üzerindeki etkilerini, edinilen ya da edinilemeyen okuma alışkanlığını iğneli ve nükteli bir dille, stand-up tarzında sunan Dayan, zaman zaman öğrencilere yönelik sorduğu sorular karşılığında gelen doğru yanıtlar için öğrencilere kendi kitaplarından da imzaladı.

Program sonunda Ayhan Dayan'a çiçek takdim eden Kazımpaşa Ortaokulu Müdürü Mehmet Kamer, 'Okuma-yazma duyarlılığını arttırmak için başlattığımız projemizin 2. Konuğu eğitimci yazar Ayhan Dayan oldu. Projemiz yıl sonuna kadar her ay bir konuda  devam edecektir. Eğitimci yazar Ayhan Dayan kendi hayatından canlı örneklerle süslediği söyleşide, okuma adına başlattığımız bu yolculukta bize katkı sunmuştur. Kendisine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz' dedi.

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme