Kazdağları altın talanı sırasında Çanakkale valisi olan isim, bugün Muğla’da görevli

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’nin Kazdağları’nda Alamos Gold isimli bir şirket maden çalışmaları yapmış, bugün Muğla’da olduğu gibi...

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale'nin Kazdağları'nda Alamos Gold isimli bir şirket maden çalışmaları yapmış, bugün Muğla'da olduğu gibi Kazdağları'nda devasa bir alan çorak bir araziye dönüştürülmüştü. Altın arama faaliyetlerinin ardından Alamos bölgeyi yeniden ağaçlandırmadan terk etmişti.

Gazeteci Murat Ağırel, Alamos Gold'un Çanakkale'de altın aradığı yıllarda Çanakkale Valiliği yapan kişinin bugün Muğla'da görevli olduğunu belirtti. Muğla'da Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile açılacak maden için 60 binden fazla ağacın kesildiği ifade ediliyor. Muğla Valiliği ağaç kesiminin bittiğini söylese de bölgedeki vatandaşlar ağaç kesiminin devam ettiğini fark etmiş vaziyette.

Ağırel, sosyal medya platformu Twitter'da yaptığı açıklamada 'Çanakkale'deki Kazdağları'nda altın madeni için yapılan ağaç katliamını hatırlar mısınız? O dönemin Çanakkale valisi şimdi nerenin valisi biliyor musunuz? Aynı vali şu anda, Akbelen ormanını yok eden Limak şirketine ait maddenin bulunduğu Muğla'da görev yapıyor' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme