Kayseri’de Öğrenci Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, öğrenci servis ücretlerinde yapılan tarife değişikliği...

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, öğrenci servis ücretlerinde yapılan tarife değişikliği hakkında şunları söyledi: 'Bölge illeri arasında en uygun fiyata Kayseri taşıyor.' Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası, öğrenci servislerinde yeni fiyat tarifesi belirledi. Yeni tarifeye göre:

– 0-5 kilometre birinci bölge için ücret 990 TL,
– 0-10 kilometre ikinci bölge için ücret bin 65 TL,
– 0-20 kilometre üçüncü bölge için ücret bin 125 TL,
– 0-30 kilometre dördüncü bölge için ücret bin 310 TL,
– 30 kilometre üzeri için her kilometre başına 22 TL,
– Cumartesi ilavesi ise 1. bölge için 310 TL, 2. bölge için 320 TL, 3. bölge için 335 TL ve rehber öğretmen için 345 TL olarak belirlendi.

Yavuz Ay, Kayseri'nin çevresindeki illere göre en uygun taşımacılığı yaptığını belirtti ve servis ücretlerindeki artışın zor bir dönemde gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca, akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, vergi artışları ve sigorta maliyetlerinin de sorunları daha da derinleştirdiğini ifade etti. Giderlerdeki artışların devam etmesi halinde, yarıyıl tatilinde fiyatların yeniden gözden geçirilmesi gerekebileceğini söyledi.

Yavuz Ay, çözüm olarak servis araçlarının yaş sınırlarının kaldırılması ve muayene istasyonlarından geçen araçların kabul edilmesi gerektiğini önerdi ve esnafın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Son olarak, akaryakıt fiyatlarının düşük olması halinde servis ücretlerinin daha uygun olabileceğini ve esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme