Kaymakçı Sanayi Sitesi esnafları ESHOT garajı istemiyor

İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi ortak kararıyla ESHOT garajı yapılması kararına esnaf tepki gösterdi. Ödemiş- Kiraz-...

İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi ortak kararıyla ESHOT garajı yapılması kararına esnaf tepki gösterdi. Ödemiş- Kiraz- Beydağ arası yolcu taşıyan ESHOT araçlarının bu garajları kullanması planlanıyor. Ancak sanayi içerisinde bulunan birçok esnaf yapılacak olan garaja tepki gösteriyor. Sanayinin asıl halledilmesi gereken birçok sorunu olduğunu dile getiren esnaf burayı kullanacak araçların kendilerine ve müşterilerine büyük bir engel oluşturacağını ifade etti.

'KAVGA EDER HALE GELECEĞİZ'

Konu hakkında Tv9 İzmir mikrofonuna açıklama yapan sanayi esnafı ve aynı zamanda Ödemiş Maden İşleri Odası Denetleme Kurulu Üyesi Metin Alavurt, 'Seçim zamanı olduğunda haliyle esnafımızdan oy istemeye geliyoruz, bazı vaatlerde bulunuyoruz. Bu karar geçen Ödemiş Maden İşler'de Erol Nokta başkanın kazandığı dönemde oldu, şu anki Ali Bozkan başkanımızın kazandığı dönemde de oldu. Öncelikli olarak sanayi için altyapısının düzeltilmesini istedik, asfalt yapılmasını istedik olmadı. İkincisi tuvaletimiz aşağıda, ölü bir alan var. Oraya da tuvalet yapılmasını istedik ilgilenen yok, keza ilgilenen olmadığı gibi şu an çiftçinin getirdiği malzemeleri koydukları yere yapılması isteniyor. Sanayide arkadaşlarımızın en büyük rahatsızlığı bu. Kaymakçı Sanayisi yaklaşık 10 tane köye hizmet veren bir sanayi.  Bölge içinde olmazsa olmaz bir yer. Diğer arkadaşlarımız da rahatsız oldu. Başka konular varsa durumu izah etsinler. Yoksa kavga çıkacak.  6 şoför arkadaş haklı olarak temiz araç kullanması için araç yıkayacaklar. Burası çamur olacak, oraya araba yanaşacak. Ben arabanın altına yatacağım, çamur olacak. Ben yıkamam diyeceğim, diyecek ne olacak… Her gün merhabalaştığımız insanlarla kavga eder hale geleceğiz. Yani o sebepten biz buraya istemiyoruz' dedi.

Metin Alavurt, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz vergimizi veriyoruz, oda aidatımızı veriyoruz, vermiyorsak borçlanıyoruz, kiramızı ödüyoruz. Buraya altyapı istediğimizde 3-5 yıl önce alanın Ödemiş Belediyesi'ne ait olmadığı söylendi, ama şimdi belediyeye ait olduğu söyleniyor. Nasıl oluyor, ben anlayamadım. Tuvalet yapmak için belediyeye ait arazi yok ama ESHOT durağı yapmak için belediyeye ait arazi var. Bu nereden çıkıyor nasıl oluyor ben bilmiyorum. Bu meseleler yüzünden yarın öbür gün şoför arkadaşlarla birbirimize girmeyelim. Buradaki bütün arkadaşlar mağdur olacak zaten. Garaj için birçok yer var aslında. Karakolun orası var, bamya pazarının orası veya cezaevinin oraya koysunlar. Burada çalışma alanımız kalmayacak zaten. Buraya geldikleri zaman biz burada mağdur olacağız. Bu proje sanayiyi de bizi de öldürecek. Bu kadar emek vererek açtığımız dükkanımız istediğiniz gibi bir dönüş alamayacak.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme