Kayıp Ekonomist 74 Gün Sonra Köpeği İle Birlikte Sağ Salim Bulundu

Korhan Berzeg ve köpeği Tina, 74 gün önce Armutlu Mahallesi’nde yaptıkları bir yürüyüş sırasında ormanda kaybolmuştu....

Korhan Berzeg ve köpeği Tina, 74 gün önce Armutlu Mahallesi'nde yaptıkları bir yürüyüş sırasında ormanda kaybolmuştu. Uzun süren arama çalışmalarına rağmen, Berzeg ve Tina'nın akıbeti belirsizliğini koruyordu. Berzeg'in ailesi, kayıp ikilinin bulunması için 1 milyon dolarlık ödül teklifinde bulunmuştu. Ancak, AFAD, jandarma, polis ve arama kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilememişti. Nihayet, 74 günün ardından Tina, kırsal Armutlu Mahallesi'ne geri döndü.

Tina, uzun süreli kaybolmanın etkisiyle oldukça zayıflamış ve yorgun düşmüş halde bulundu. Jandarma ekipleri tarafından gözetim altına alınan Tina'nın, köyde yaşayan Hülya Özkan isimli bir vatandaşın bahçesine girdiği belirlendi. Özkan, Tina'nın su kabından su içerken fark ettiğini ve köpeği tanıdığını söyledi. Ardından hemen jandarmayı bilgilendirdi. Özkan, yaptığı açıklamada 'Tina'yı kendi köpeklerimiz için koyduğumuz suyu içerken gördüm. Zayıflamıştı ve bitkin haldeydi. Durumu bildiğimiz için ve köpeğin İngilizce komutlarını anlayabildiğini biliyorduk, bu yüzden İngilizce bilen bir komşumuza haber verdik. Komşumuz İngilizce komutlarla Tina'yı çağırdı ve kontrol altına aldı. Ardından jandarmaya haber verdik. Kısa süre sonra gelen jandarmalar, Tina'nın güvenliğini sağladı' şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme