KASAP’IN EFE KADINLAR SERGİSİ SÖKE’DE

 Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap, Atatürk&rsquoün Söke&rsquoye gelişinin 90. Yıldönümü programı kapsamında Söke&rsquode &ldquoEfe Kadınlar-Yüreğimdeki Efeler&rdquo...

 Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap, Atatürk'ün Söke'ye gelişinin 90. Yıldönümü programı kapsamında Söke'de 'Efe Kadınlar-Yüreğimdeki Efeler' resim sergisi açtı.

Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı sanatçı Mustafa Ali Kasap'ın 'Efe Kadınlar' sergisi Söke Belediyesi Bedesten Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılış törenine çok sayıda sanatsever bir araya geldi. Katılımcılar arasında Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri Hüseyin Akkaya ve Nimet İncedal, Aydın Efe Kadınlar Derneği Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sanatçı Mustafa Ali Kasap Söke'de gerçekleşen sergi açılışının Baş Efe Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Söke'ye gelişinin yıldönümünde olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Mustafa Ali Kasap sergiyi Sökelilerle buluşturan Söke Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sergi açılışında konuşan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, 'Hiçbir siyasal ve Ulusal hareket kadın örgütlenmesi olmadan hedefine ulaşamaz. Bizim Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz de böyledir. Bu destanı yazan kadınlar Türk kadınlarıdır. Türk kadını gerektiğinde bu destanı bir kez daha yazabilirler' dedi.

Başkan Yardımcısı Levent Tuna sanatçı Mustafa Ali Kasap'ı kutlayarak, sergi açılışına katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kısa bir efe kadın zeybek oyunu gösterisinin ardından, katılımcılar 60 civarında resmin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergide yer alan eserler beğeni toplarken, sergi 16 Şubat tarihine kadar açık kalacak. Öte yandan 14 Şubat Cuma günü saat 14.00'te Mustafa Ali Kasap tarafından canlı performans sergilenecek. Yapılacak resim katılımcılar arasında yapılacak çekiliş ile hediye edilecek.

Bakmadan Geçme