Karşıyaka’da Kepçe İnşaat Sırasında Su Borusunu Patlattı: Sokaklar Sular Altında

İZMİR’in Karşıyaka ilçesinde bir binanın inşaat çalışmaları esnasında yaşanan olayda, bir kepçe su borusunu patlatarak sokakları...

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde bir binanın inşaat çalışmaları esnasında yaşanan olayda, bir kepçe su borusunu patlatarak sokakları suyla doldurdu ve evlerde su baskınlarına neden oldu. Şemikler Mahallesi 62862 Sokak'ta gerçekleşen olay saat 12.00 civarında meydana geldi. İnşaat çalışmasında kullanılan kepçe, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (İZSU) ait su borusunu patlatarak tazyikli suyun sokağa yayılmasına yol açtı. Bu durum, çevredeki bazı evlerin de suyla dolmasına neden oldu. Vatandaşlar hemen yetkililere haber verdi.

Olay yerine gelen İZSU ekipleri suyun kesilmesini sağladı ve patlak noktada tamirat çalışmalarına başladı. Aynı zamanda itfaiye ekipleri, evlerde biriken suyun tahliyesini gerçekleştirdi.

Evlerine su basan mağdurlardan biri olan Sedat Yılmaz (48), 'İşe gitmek için hazırlanıyordum. Birden baktım ki evimin yarısı suyla dolmuş. İnşaat yapan müteahhit büyük bir su borusunu patlatmış. Sokak suyla doldu taştı. Uzun süredir suyla mücadele ediyorum' şeklinde olayı anlattı. Aynı şekilde işçi emeklisi Serkan Kadıköy (48) da kepçenin kazma işlemi sırasında su borusunu patlattığını ve her yerin suyla kaplandığını belirterek, 'Sokak ve evler rezalet bir halde' dedi.

Bakmadan Geçme