Karşıyaka’da hesaplar karıştı

Kötü gidişe İçel İdman Yurdu’nu 3-1 yenerek dur diyen Karşıyaka, bir yandan yeniden zirve yarışına ortak...

Kötü gidişe İçel İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek dur diyen Karşıyaka, bir yandan yeniden zirve yarışına ortak olmanın sevincini yaşarken diğer yandan aldığı kritik zafere rağmen dördüncü sıradan kurtulamadı. Yeşil kırmızılılar, baştan sona üstün götürdüğü maçta haftaya lider giren Mersin temsilcisi karşısında üç puanı duraklamalarda bulduğu golle perçinledi ancak zirve yarışındaki Çatalcaspor ile Somaspor'un maçlarında yine son dakikalarda gelen goller, gruptaki son durumu bir hayli karıştırdı.

Duraklamalarda liderlik geldi

Sahasında Tokat ekibi Erbaaspor'u konuk eden İstanbul temsilcisi Çatalcaspor, maçın henüz dokuzuncu dakikasında durumu 2-0'a taşısa da 24. ve 37. dakikalarda gelen gollere engel olamayınca devre arasına 2-2'lik eşitlikle girdi. Mücadelenin 90+4. dakikasında sahneye çıkan Yusuf, kendisinin ikinci ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Böylece sarı kırmızılılar, önündeki iki rakibinin de puan kaybettiği haftada bulduğu bu son saniye golü sayesinde haftayı lider kapadı.

Zirve hevesi kursağında kaldı

Somaspor ise üç puanı son anda kaybetti. Karşıyaka'nın İçel İdman Yurdu karşısında galip gelmesi ile heveslenen siyah beyazlı Manisa temsilcisi, play off potasına girmeye çalışan İstanbul ekibi Şile Yıldızspor ile adeta gol düellosuna girişti: 3-3. Dokuzuncu dakikada geriye düşüp durumu 2-1'e getiren ancak ilk yarı bitmeden yediği golle soyunma odasına yine Çatalcaspor gibi 2-2'lik eşitlikle girmek üzere olan Somaspor, 45+2'de bulduğu golle ikinci yarı öncesi 3-2'lik üstünlüğü kazansa da 90+2'de kazanılan penaltıyı gole çeviren konuk ekipten Raşit, skora yine dengeyi getirdi. Böyle Somaspor'un liderlik hayalleri suya düşmüş oldu.

Birer averaj fark var

13. haftası geride kalan grupta Çatalcaspor, 27 puanla ilk sırayı kaparken 25'er puanı bulunan İçel İdman Yurdu, Somaspor ile Karşıyaka ise hemen ensesinde yer alıyorlar. Bu üç takım ise birer averaj farkla sıralanmış durumdalar.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme