Karşıyaka Belediyesi İşçileri İsyanda

  Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi devam ediyor. Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. şirketlerinde çalışan işçiler,...

 

Karşıyaka Belediyesi'nde yaşanan maaş krizi devam ediyor. Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. şirketlerinde çalışan işçiler, alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle belediye binası önünde toplandı. Eylem sırasında işçiler, 'İş emek yoksa barış da yok', 'Sadaka değil toplu sözleşme' gibi sloganlar attılar ve alacaklarının ödenmesi talebini dile getirdiler.

Genel İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, yaptığı konuşmada eylemin, yetkili sendika şubesinin kararı ve usulüne uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, eyleme katılan kişilerin tamamının DİSK Genel İş Sendikası üyeleri olduğunu ve eylemde dışarıdan hiçbir kişinin yer almadığını vurguladı. Gümüştekin, belediye yetkililerine seslenerek işçilerin zor durumda olduğunu ve alacaklarının zamanında ödenmesini istedi.

Eylem sırasında Gümüştekin, işçilerin alacaklarını detaylı bir şekilde açıkladı. Kent A.Ş.'nin 2021 yılından kalan iki ikramiyesi, 2022 yılından kalan toplu iş sözleşmesi farkı ve haziran 2023 maaşının büyük bir kısmı hala ödenmemiş durumda. Personel A.Ş.'de de 2022 yılından kalan toplu iş sözleşmesi farkı henüz ödenmemiştir. Gümüştekin, işçilerin maddi sıkıntılarını ve borçlarını ödeyememe durumunu vurguladı.

İşçi temsilcileri, belediye binası önünde düzenlenen eylemlerin süreceğini ve Pazartesi gününden itibaren her gün saat 13.00 ile 15.00 arasında eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Aynı zamanda, işçilerin maaşlarının yatmadığı bir dönemde, Kent A.Ş. işçilerine 2 bin liralık maaşın yatırılması da dikkat çekti ve işçiler, 'Sadaka değil, toplu sözleşme' şeklinde tepki gösterdi.
İHA

Bakmadan Geçme