Karpuzun fiyatı taban yaptı

Ödemiş'te yetişen karpuzun bollaşmasıyla tarla fiyatının 30 ila 40 kuruş civarında gezmesi, üreticileri bir hayli zorluyor....

Ödemiş'te yetişen karpuzun bollaşmasıyla tarla fiyatının 30 ila 40 kuruş civarında gezmesi, üreticileri bir hayli zorluyor. Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, 'Son günlerde Türkiye'nin gündemine oturan patatesten sonra bana göre konuşulması gereken konulardan biri de karpuzun kilo fiyatının 30 ila 40 kuruş bandında olmasıdır. Bu fiyatlar, maliyet olarak karpuz üreticilerinin yüzünü maalesef güldürmemektedir' dedi.

Son dönemde televizyon kanallarından röportaj teklifleri aldığını belirten Başkan Kocaağa, 'Herkes şu anda patatesi konuşuyor. Halbuki karpuzun bir anda bollaşmasıyla fiyatlarda aşırı bir düşüş yaşanmaktadır. Karpuzun en lezzetlisi, yöremizin verimli topraklarında yetişiyor. Fiyatların taban yapması, üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Büyük illerde karpuzun kilo fiyatı 1 lira civarında gezerken buralardaki toptan satışta düşüklük yaşanmaktadır. Patatesten sonra karpuz fiyatlarının da düşük olması, konuşulması gereken mühim konulardan biridir' şeklinde konuştu.

Ödemiş Ziraat Odası 2. Başkanı Mehmet Dinlenmez ise, 'Patates kadar karpuz fiyatlarının düşmesi de değerli karpuz üreticilerini bir hayli üzmektedir. Burada her şey var. Verim var, üretim var ama fiyatlarda denge olmaması, gerçekten üzücü bir durum' ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme