KARNABAHARIN FAYDALARI

Oksidatif stresi önler Karnabahar, C vitamini, manganez ve vücuda besin sağlamaya yardımcı olan diğer güçlü antioksidanları...

Oksidatif stresi önler

Karnabahar, C vitamini, manganez ve vücuda besin sağlamaya yardımcı olan diğer güçlü antioksidanları içerir.

Kanseri önlemeye yardımcı olabilir

Çalışmalar, karnabaharda bulunan indol-3-karbinolün uterus kanseri hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olan kemopreventif ve anti-östrojen etkileri olduğunu göstermiştir.

 Demirin emilimine yardımcı olur

Karnabaharda bulunan C vitamini kandaki demirin emilimine yardımcı olur. Bu, vücuttaki hemoglobin sayısını artırmaya yardımcı olur.

Kemik sağlığını geliştirir

Karnabahar, eklemleri ve kemikleri enflamatuar hasardan koruyan kollajen üretiminde önemli bir rol oynayan C vitamini içerir. Ayrıca, hem erkeklerde hem de kadınlarda kemik kaybını önlemeye yardımcı olabilecek K vitaminini içerir.

Göz hastalıklarını önler

Karnabahar, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir ve bu nedenle, özellikle yaşlılarda körlüğe yol açabilecek yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltmada etkilidir.

Vücudu detoksifiye eder

Karnabahar, sülfonat ile birlikte detoksifiye edici enzimlerin işlevini aktive etmeye ve düzenlemeye yardımcı olan bir fito -besin olan indol-3-karbinol içerir.

Yüksek tansiyonu düşürür

Karnabaharı yemek, HDL kolesterol (iyi tür) seviyelerini artırmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Bakmadan Geçme