KARMA

Bu yazımı, sevgili okurlarım izninizle Ödemişimizin yerel radyosu Radyo Remix'e ithaf ediyorum. Karma, düşünce tarihinde hayatta...

Bu yazımı, sevgili okurlarım izninizle Ödemişimizin yerel radyosu Radyo Remix'e ithaf ediyorum.

Karma, düşünce tarihinde hayatta ne ekersen onu biçersin felsefesidir. O bakımdan ne ektiğimize dikkat edelim, değil mi?

Dünkü yazımda söz vermiştim sözümü tutayım ve Almanya'ya karşı neden bozum olduğumu anlatmaya çalışayım. Malumunuz geçenlerde Bekir Bozdağ (Adalet Bakanımız) Almanya'da konuşturulmadı. Bekir Bozdağ, AK Partili bir bakandır. Türkiye hudutları içerisinde kendisini, bakanlığını eleştirebiliriz. Ancak ülke sınırları dışarısında kendisine yapılan olumlu ya da olumsuz her söz ve davranış ülkemizi vatanımızı ilgilendirir. O bakımdan herhangi birimizin yurtdışında incitilmesine fazlasıyla sitem ediyorum. Bozdağ'ın üzüntüsünü paylaşıyorum.

Yalnız, AK Partili dostlar Bozdağ'ın konuşturulmamasını demokrasiye insan haklarına fikir hürriyetine ters olduğunu söylüyorlar da kendi içimizde basın medya dünyasından onca kişinin hapiste olmasını demokrasiye yakıştırıyorlar mı ki? Ne zaman kendi canımız yansa veryansın ederiz de başkaları cayır cayır yanarken pek umurumuz olmaz.

Cumhurreis Almanya'ya kükredi, gürledi. Bir yere kadar hak veriyorum. 'Delikanlı adam, helal olsun, bakanına ülkesine laf söyletmiyor' diyorum. Lakin atarlanmaların, efelenmelerin ucunu kaçırmamak gerekiyor. Ülkede bazı kesimi heyecana getirip başkanlık sistemine 'evet' denmesi için prim kazanmak adına ipin ucu amanın kaçmasın. Sonrası malum, Rusya'ya gidip Putin'den ülkeye turist rica etmesine benzemesin. Önce naayırr nolamaaaz kaprisleri sonrasında el ovuşturup ben ettim, sen etme kurban yalvarmaları hiç hoş olmuyor, vatanımızın onuru zedeleniyor. Her defasında kandırıldığınızı söylüyorsunuz, el insaf onca hapse attığınızın da kandırılmış aldatılmış olacağını hiç düşünmüyor musunuz, yapmayın etmeyin günahtır.

Gerçi affedersiniz günahı sevabı bir siz bilirsiniz, din denilince siz akla gelirsiniz, siz gerçek Müslüman, sizin dışınızda olanların imanından bile kuşku duyulur değil mi, siz var ya siz ,sizler olmasaydınız ne olurdu bu vatanın bu dinin hali! Sayenizde cami cemaati evlere şenlik bir durumda. Evetçiler ile hayırcılar birbirini kucaklamış, dışlamamış, fişteklememiş!!! Türk bayrağının yanı başında Kürdistan bayrağı dalgalanmadı, çözüm süreci adı altında PKK güçlenmedi, azmadı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yıllar önce Meclis kürsüsünde konuşurken bugün Feto dediği kişiye muhterem hocaefendi diyor, ona laf söyletmemek için merhum Kamer Genç konuşurken onu susturuyordu. Yıllar sonra adaleti temsil ettiğini halen söylüyor. Nasıl mı oluyor? Bal gibi oluyor. Kimse de demiyor mu 'Sayın bakan siz bir zamanlar muhterem diye diye Gülen'in kankası oldunuz. Bugün Feto deyip can düşmanı oldunuz, onca kişi hapisteyken siz halen bakansınız, ne iştir bu?' Almanya'da başına gelenlere üzüldüm o başka bir dava…

Şiir gibi oldu vallaha, biraz tebessüm edelim. Ramazan davulu gibi gerildik.

Bu ülkede güzel şeyler de oluyor. Karamsar olmayalım. Kiminin parası kiminin duası diyerek seferber olan eğitimcilerden organ, kan bağışına destek olanlara kadar nice fedakar yürekler var.

Bakmadan Geçme