Karabıyık'tan altyapı çağrısı

Ödemişspor'un 1969 yılında kuruluşundan önce var olan Yıldırımspor, Altınova Gençlik ve Ödemiş Gençlikspor gibi takımların alt...

Ödemişspor'un 1969 yılında kuruluşundan önce var olan Yıldırımspor, Altınova Gençlik ve Ödemiş Gençlikspor gibi takımların alt yapı konusundaki tatlı rekabetinin yıllarca devam etmesinin ardından bugün Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Ödemişspor'da teknik heyet ve futbolcuların çoğu dışarıdan geldiler. Eski Yıldırımspor'da oynayan rahmetli babası Mustafa Karabıyık ile yine aynı takımda oynayan kaleci Mehmet Obut'un maça çıkmadan önce birlikte çekildikleri fotoğrafa ve diğer eski takım fotoğraflarına iş yerinde gözü gibi baktığını dile getiren Ödemişli başarılı işadamı Zekeriya Karabıyık, 'Rahmetli babam Mustafa Karabıyık'ın bana anlattığı gibi Ödemiş adeta bir futbolcu fabrikasıydı. Ama maalesef yıllar geçtikçe Ödemişlilerin alt yapıdan yetişmesi de hayal oldu. Takımın kadrosu, yedek oyuncuları ve teknik heyeti tamamıyla Ödemişlilerden oluşuyordu.  Bugünkü durum ise çok üzücü. Eski yıllarda olduğu gibi takımda Ödemişlilerin olmasının büyük fayda sağlayacağına inanıyorum' dedi.

Eski yıllarda futbolun kalbinin Ödemiş'te atmasında Ödemiş'ten yetişen rahmetli babası Mustafa Karabıyık, kaleci Mehmet Obut,  eski gazetecilerden Yıldırımspor kaptanı Tevfik, kaleci Fikret, takımın başkanlarından merhum Behçet Vardar gibi isimlerin büyük payı olduğunu ve başarılarının asla unutulmayacağına dikkat çeken Ödemişli işadamı Zekeriya Karabıyık, 'Ödemişli eski futbolcularımızın hepsiyle büyük gurur duyuyoruz. Hiçbir maddi imkan olmadan giydikleri formanın hakkını fazlasıyla veren değerli tüm eski futbolcularımızdan ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Hepsi de büyük bir örnek olmuşlardır. Ödemişli gençlerimize Ödemişspor formasını giymeleri için yön vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Ödemiş'te alt yapı oluşturularak geleceğin teknik adamlarını, geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirmemizin Ödemiş'in adını eski yıllarda olduğu üzere bir kez daha futbol duyurmasını sağlayacağına inanıyorum' diye konuştu.

HABER: TURGAY KONURALP

Bakmadan Geçme