Karabağlar’ ı ziyaret edecekler için seyahat rehberi

Karabağlar’ a nasıl gidilir? Merkez ilçelerinden Eşrefpaşa Caddsi ve İnönü Caddesini kullanarak yaklaşık olarak 14 dakikada...

Karabağlar' a nasıl gidilir?

Merkez ilçelerinden Eşrefpaşa Caddsi ve İnönü Caddesini kullanarak yaklaşık olarak 14 dakikada Karabağlar ilçesine gidilebilmektedir. Aynı şekilde Menderes ilçesinden D550 yolu kullanılarak yaklaşık 33 dakikada ulaşım sağlanabilir. Urla ilçesinden O-32/E881 yolundan gidilerek ortalama olarak 34 dakikada Karabağlar ilçesine erişilebilir. Kemalpaşa ilçesinden D300 Yolu üzerinden yaklaşık 41 dakikada Karabağlar'a ulaşım sağlanır. Aliağa' dan ise O-33 Yolu üzerinden 1 saat 7 dakikada civarında ulaşım sağlanır.

Şehir içi ulaşımlarda da daha çok halk otobüsleri ve minibüsler kullanılıyor. İzmir'de metro ve tramvay hatları da ulaşım için alternatif oluyor. Aktif İzmir metro hattı Üçkuyular Metro durağından Bornova durağına kadar birçok mahalleden erişim sağlanır.

Eğer, hava yolunu tercih ederseniz , bulunduğunuz şehrin havalimanından İzmir Selçuk ilçesinde bulunan İzmir Selçuk Efes Havalimanı'na, Menderes ilçesinde olan Adnan Menderes Havalimanı'na ulaşabilirsiniz. İzmir Selçuk Efes Havalimanı'ndan ya da Adnan Menderes Havalimanı'ndan özel aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla Karabağlar ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sakin ve keyifli bir gezi yapabileceğiniz yerleri olan İzmir, özellikle de Karabağlar ilçesinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. 477.000 insanın yaşadığı bu ilçe gezilecek harika güzellikte yerler bulunuyor. 200 sene öncesine kadar üzüm bağları ile kaplı olan bu ilçe, daha sonra yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlandı. Gezerken keyif alacağınız bir semt olan Karabağlar, size konaklama imkanı da sunuyor. Ulaşım açısından merkezi bir konumda sayılabilecek olan ilçeye şehir merkezine hareket eden otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Karabağlar gezilecek yerler listesinde muhteşem doğal güzellikler ile çevrili bölgeler bulunmaktadır. Lüks otelleri ve pansiyonları olan bu ilçe'de keyifli bir şekilde gezinizi yapabilirsiniz.

Karabağlar' da gezilecek yerler

Kavacık Köyü

Karabağlar' da gezilebilecek yerleri arasında yer alan Kavacık köyü, gezi sırasında ilginizi çekebilecek tarihi mimarilere sahip olma özelliği taşıyor. Tertemiz bir doğası, çam ağaçları ve tarihe mimarilere sahip olan bu köy de taş evler, camiler ve 200 senelik mezar taşları bulunuyor. Özellikle üzümüyle meşhur olan Kavacık, yerli ve yabancı turistler için oldukça sık tercih edilen bir yer.

Akçakale Ören Yeri

Geçmiş dönemlerde Persliler' in inşa ettiği bu bölge, savunma kalesi olarak yaptırıldı. Arkeologlar' ın kazı çalışmaları da yaptığı bölge de sit alanı olarak bilinir. Seramik, Sarnıç ve kireç ocaklarının bulunduğu bu bölge tarihi açıdan zengin bir yer ve ilçenin merkezine yakın bir mesafede bulunuyor.

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı

Bu çocuk kitaplığı,  Güntekin'in Çalıkuşu romanını yazdığı evdir. Zamanla farklı çalışmaların ve düzenlemelerin yapıldığı bu kitaplıkta çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Karabağlar Festivalleri

Uzundere köyü şenliği, Kavacık üzüm festivali,  masal çarşambaları etkinliği ve Karabağlar bisiklet festivali burada  keyifli vakit geçirebileceğiniz etkinlik alanları. Farklı deneyimler yaşayacağınız bu festivallerde yöreye ait eşya ve kıyafetlerde satılmaktadır. Üzümü ile meşhur olan Karabağlar' da meyve satın alabileceğiniz pazarlarda bulunuyor.

Haber Merkezi

 

 

 

Bakmadan Geçme