Kaldırımlar otopark yeri oldu

Ödemiş'te şehir merkezindeki birçok yaya kaldırımına gelişigüzel park edilen araçlar, tepkilere neden oluyor. Her geçen gün...

Ödemiş'te şehir merkezindeki birçok yaya kaldırımına gelişigüzel park edilen araçlar, tepkilere neden oluyor. Her geçen gün araç yoğunluğunun arttığı Ödemiş'te özellikle kent merkezinde park sıkıntısı yaşanıyor. Trafik denetimlerinin de yetersiz olduğu kaldırım işgalinde vatandaş ise yürüyeceği kaldırımın kapalı olması nedeniyle sokak ortasından yürümek zorunda kalıyor.

 

Vatandaşlar, trafik ekiplerinin ana caddelerin dışında özellikle kent merkezindeki ara sokaklarda da denetim yapmasını istiyor. Kaldırım işgalleriyle ilgili denetim sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi olduğu belirtilirken bu kurumların ilgili ekiplerinin konuya ilişkin duyarsızlığı da sürekli şikayet konusu oluyor.

 

Ödemiş'te yaşayan bir vatandaş, konuyla ilgili sürekli olarak yaşadığı bir sıkıntıyı dile getirerek, 'Ödemiş'in şüphesiz en büyük sorunu trafik sorunudur. Şehrin merkezi caddelerinde ve ara sokaklarda arabalar üst üste park edilmiş durumda. Özellikle şehrin işlek caddelerinde yayanın yürümesi için yapılmış kaldırımlar bile araçların park edeceği yer haline geldi. Bu sebeple vatandaşın defalarca işlek caddelerde dahi seyir halinde olan arabaların yanından yürümek zorunda kaldığına şahit oldum. Park sorunu, tüm Ödemiş'in ortak sorunudur. Burada yaşayan vatandaşlar olarak Ödemiş Belediyesi'nden bu sorunu çözebilecek bir atak bekliyoruz' diye konuştu.

 

'Vatandaşa trafik adabı öğretilmeli'

 

Vatandaş, 'Park sorununun çözülmesinin ardından vatandaşa bir de trafik adabı öğretilmeli. Ödemiş'te yayaların canı, araç sürücüleri tarafından her saniye tehlikeye giriyor. Şehir içinde yapılması gereken hız limitine kimse dikkat etmiyor. Herkesin çok acelesi var. Herkes işine gücüne yetişecek. Artık ışıklarda beklemeye bile sabredemeyip trafikteki insanların canlarını tehlikeye atan vatandaşlar var. Kendi adıma ve tüm bu şekilde düşünen vatandaşlar adına Ödemiş'te trafik denetlemelerinin daha da arttırılmasını ve bu insanların tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyorum. Motor kullanan vatandaşlara, bisikletlilere ve yayalara daha fazla saygı duyulduğunda, araçlar trafikte nezaket kurallarına uyduğunda her şey daha güzel olacak' ifadelerini kullandı.

 

 

Ece Köseoğlu

 

 

Bakmadan Geçme