Kalbini yıllar sonra ziyaret etti

Jenifer Sutton, üniversitede yıllarında egzersiz yaparken zorlandığını fark etti. Kalbinin odacıklarının günden güne sertleştiği ender bir...

Jenifer Sutton, üniversitede yıllarında egzersiz yaparken zorlandığını fark etti. Kalbinin odacıklarının günden güne sertleştiği ender bir durum olan sınırlayıcı kardiyomiyopati teşhisi konuldu ve hayatta kalmak için kalp nakline ihtiyacı oluştu. Sutton' un sağlığı zamanla kötüye doğru giderken, 2007 yılında bir donör eşleşmesi bulunarak kalp nakli oldu.

Sutton, nakilden sonra kalbinin İngiltere Kraliyet Cerrahları Koleji'nde sergilenmesine onay verdi.  Sergilenen kalbini de ilk kez 2007 yılında, 'Wellcome Collection' tarafından İngiltere Kraliyet Cerrahları Koleji'nde sergilendiğinde ziyaret ettiğini ifade etti.  

Jenifer Sutton, ziyaretinde eski kalbini ilk defa gördüğünü ve duygusal bir his yaşadığını belirtiyor. Kalbin daha önce vücudunda olduğunu düşünmesi biraz garip hissettirmiş. Fakat söylediğine göre, aynı zamanda onu bir dostuymuş gibi de hissetmiş. 22 yıl boyunca kendisini hayatta tuttuğunu ve onunla gurur duyduğunu söylüyor. Hayatı boyunca kavanozlarda birçok şey gördüğünü söyleyen Sutton, kalbin gerçekten onun olduğunu düşünmesinin çok tuhaf olduğunu ekliyor.

Sağlığı şimdi iyi durumda olan 38 yaşındaki Sutton, kalbini, ameliyattan 16 yıl sonra bir kez daha ziyaret etti. Aradan 16 yıl geçtiğini ve bu donör olmadan asla yaşayamayacağını belirtti.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme