Kahveyi ustası Marangoz anlattı
Uluslararası Kahve Organizasyonu'na kayıtlı 78 ülke her yıl 29 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasını çeşitli...
Uluslararası Kahve Organizasyonu'na kayıtlı 78 ülke her yıl 29 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasını çeşitli etkinliklerle kahve günü olarak kutluyor. Türk Kahvesi'ni daha lezzetli ve bol köpüklü yapabilmenin püf noktalarını kahve işletmecisi Ödemişli Salih Marangoz, gazetemize özel anlattı. Marangoz, 'Kahvenin özünü hissedebilmek ve bol köpüklü olmasını sağlamak için kahveyi soğuk su ile yapmak gerekir. Kahvenin kıvamında pişmesi için ise közde pişirilmesi daha uygun olacaktır. Daha lezzetli olmasını sağlamak için ise kahve kumda yapılabilir' şeklinde konuştu.
Şazenuş Keskin