İZZET DAŞDI YENİDEN BAYINDIR ESNAF ODASI BAŞKANI SEÇİLDİ

 Mehmet Akif Avşar (Bayındır)  Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası&rsquonın Olağan Genel Kurulu yapılan seçimle tamamlandı. Bayındır&rsquoda...

 Mehmet Akif Avşar (Bayındır)

 Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Olağan Genel Kurulu yapılan seçimle tamamlandı. Bayındır'da faaliyette bulunan Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 4 yılda bir düzenlenen Olağan Genel Kurulu bugün Bayındır Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı. Genel kurulun divan başkanlığını İzmir Büfeciler ve Kantinciler Odası Başkanı Selahattin Arslan yaptı.  Tek liste ile gidilen kurulda mevcut başkan İzzet Daşdı yeniden seçildi ve güven tazeledi. Daşdı, esnafların sorunlarını, çektiği zorlukları çok iyi bildiğini ve çözümü konusunda oda olarak gayret gösterdiklerini ifade etti. Daşdı, 'Yürüttüğüm başkanlık görevim boyunca çok değerli esnaf kardeşlerimiz için elimizden ne geldiyse yaptık. Yeni gelişmelerden haberdar ettik, yön gösterdik. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çünkü esnaflarımız varsa, onlar yaşarsa bu güzel ilçemiz de ayakta kalır ve büyümeye devam eder. Bana bu görevi tekrar layık gördüğünüz için sizlere minnettarım ve çok teşekkür ediyorum.' dedi. Seçim verme işlemi  başlamadan Bayındır Esnaf Odası tarafından ilçede 40 yıldır esnaflık yapan esnaflara plaket ve onur belgeleri verildi.

 

Genel Kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Esnaf Odaları Ulusal Birlik Başkanı aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bayındır Belediye Başkanı ve Ak Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş, Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, CHP  İlçe Başkanı A.Fuat Özbuldan, CHP Bayındır Belediye Başkan Aday Adayı H.Tamer Yanık, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, İl ve İlçe Oda Başkanları ve esnaflar katıldı.

 

Genel kurulda konuşan Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, göreve geldiklerinden bu zamana kadar İzzet Daşdı ve ekibi ile uyum içinde çalıştıklarını ve 7/24 birlikte sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek, ' Esnaflarımızın ruhsat veya denetim  gibi konularda da el ele verdik ve esnafımızı sıkmadan sorunları çözdük. 30 yılı aşmış bazı esnaf arkadaşlarımıza esnaf odası ile birlik içinde olup bir çok onur belgeleri verdik. Onları sembolikte olsa onurlandırmaya çalıştık. Esnaf odasının projelerine , yaptıkları sosyal etkinliklere her zaman destek verdik. Birlik içinde olmaya devam edeceğiz.' dedi.

 

'Esnafın 1 Ayda 22 Ödemesi Var'

 

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in hakkının inkar edilmemesi gerektiğini söyleyen  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, ' Ben Menemen'de de CHP'li Belediye Başkanını methettim. Burada da Ak Partili bir başkanı methediyorum. Yani benim hangi pencereden baktığımı anlamanızı istiyorum. Kertiş esnafın sıkıntılarında Bayındır Esnaf Odası ile bir olup her zaman çözüm odaklı olmuştur. Sıkıntılar konusunda her zaman yardımcı olmuştur. Bayındır'da esnaflara soruyorum 'Esnaf Odasından , Şoförler Odasından ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden memnun musunuz' diye herkes çok memnun olduklarını söylüyor. Ben bu oda başkanlarına sorunları çözdükleri için ve işlerini layıkı ile yaptıkları için teşekkür ediyorum.'

 

Esnafın ana sorunlarından birinin büyük marketlerin ve mağazaların olduğunu söyleyen Mutlu bu konuda üzerinde çalışılan kanunların olduğunu ve 30 Mart yerel seçimlerinden önce bu kanunların çıkmasını beklediklerini belirtti. ' Bizler bu konuda belli bir düzen belli bir kanun  olmasını istiyoruz. Bayındır veya başka bir ilçede büyük bir mağaza açıldığında tüm esnaf yerle bir oluyor. Bir esnafın 61 gün  borcu varsa sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Ama başka bir yeşil kartlı veya sigortalı yararlanıyor. Başka bir işte çalışan hanımefendiler geriye dönük doğum borçlanması yapabiliyor ama esnaf olan bir hanımefendi yapamıyor.Emeklilik için başkanlarına 7 bin iş günü şartı vat ama esnafa 9 bin iş günü şartı var. Eğlence vergisi, yer işgali vergisi gibi vergileri cüzi bir fiyatla belediyeler belirliyordu.  Ama şimdi bu böyle değil. Artık bakanlar kurulu belirliyor ve o yerin nüfusuna göre belirleniyor. Bayındır'ın en işlek caddesindeki esnafla en küçük köyündeki esnaf aynı parayı veriyor. Nüfusa bağlı olduğu için dükkanın yerini dikkate almıyor. Kendim hesapladım ve sizlerde oturup hesaplayın bir esnafın 1 ayda tam 22 tane ödemesi var. Vergisi, stopajı, kirası, suyu, elektriği gibi tam 22 ödeme var. Tüm siyasilerin, kamu kurum ve kuruluşların herkesin esnafa destek vermesi gerek. Bizler esnaflarımız için 'Halka hizmet, hakka hizmet' anlayışı ile çalışıyoruz' dedi.

 

'Benzin istasyonları vergi dairesi gibi oldu'

 

Bayındır'ın bu bölgede üzerlerine düşen görevlerin olduğunu söyleyen Esnaf Odaları Ulusal Birlik Başkanı aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, 'Bayındır tarım ve ticaretle geçinen bir yer. Giderek gelişen bir bölge. Esnaflardan aldığımız sorunları parlamentoda paylaşıyorum. Tarımda ve taşımacılıkta kullanılan mazotun fiyatı 5 TL ye ulaştı. Neden ayrımcılık yapılıyor. Uçaklara çok ucuzdan veriliyor mazot. Çünkü uçaktan ÖTV ve vergi almıyorlar. Taksicilerden ve kamyonculardan neden alınıyor. Benzin istasyonları vergi dairesi gibi oldu. Esnaflarımız büyükler karşısında eziliyor. Bunlara koruyucu kanunlar çıkartılması gerek. Devletin temeli adalettir. Devlet tüm organların hepsinde adaletli olmalıdır.' dedi.

kullanılan oy 313 hepsi İzzet Daşdı geçersiz oy yok

 

Yönetim Kurulunda Asil Üyeler : Mehmet Duygan, Eryiğit Koçer, Sebahattin Koçer, Sedat Gökgöz, Cüneyt Utaş, Hakan Erişen, Ahmet Toru, Nazmi Çakır. Yedek Üyeler Çetin Pişkiner, Ali Koçoğlu , Ali Mihyaz, Aşkın Özdeş, Aycan Tütüncüoğlu, Özcan Avcı, Halil Ergüven, Abdullah Yuşan, Erkin Özkasap.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler : Kamil Kural, Aydoğan Kovacı, Sabri Sami Erkmen,

Yedek Üyeler : Emin Gökduman, Selim Erbahçeliler, Sadık Tambak.

Bakmadan Geçme