İZSUDAN ÖDEMİŞE 7 KUYU DAHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş&rsquote su sıkıntısına karşı 7 sondaj kuyusu daha açtı. Yaz...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş'te su sıkıntısına karşı 7 sondaj kuyusu daha açtı.

Yaz aylarında Ödemiş'te bazı mahallerde yaşanan su sıkıntısını bitirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekiplerince Ödemiş'in Seyrekli Mahallesi'nde 7 sondaj kuyusu açıldı. Açılan 7 sondaj kuyusunun suyunun şebekeye aktaracak çelik borular demiryolu ve karayolu altından yatay sondaj yöntemiyle geçiriliyor.

Çalışmaların her alanda her mahallede sürdüğünü Kiraz ve Beydağ ilçelerinde de benzer çalışmaların devam ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Cumhur Şener bundan sonraki günlerde bölgede su probleminin yaşanmaması için yatırımların sürdüğünü belirtti.

'6 KİLOMETRELİK HAT ÇALIŞMASI YAPILIYOR'

Şener şunları ifade etti: 'Özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisi ile Ödemiş merkezde bazı mahallelerde su problemi oluşuyor. Bu problemin önüne geçmek ve bir daha yaşanmaması adına İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve İZSU ekipleri yeni projeler üretiyor uyguluyor. Ödemiş'in su problemi çekmemesi adına Seyrekli Mahallemizde İZSU tarafından 7 kuyu açıldı. Bu kuyular ihtiyaç doğduğu anda devreye girecek. İlk etapta da kuyulardan 5'i içme suyu ağına dhil edilecek.

2'si yedek olarak tutulacak. Bu kuyulardan üretilen suyun içme suyu merkezine taşınması için 6 kilometrelik bir yeni hat döşemesi yapılıyor. Kendi gücü ile kuyuları açan İZSU hat döşemesini de kendi imknları ile yapıyor. 6 kilometrelik alanda bir tren yolu birde karayolu geçişi var.

İZSU ekiplerimiz yerin 3 metre altından yan sondaj sistemi ile Benzinlik mevkisindeki karayolunun altından hattı geçirdi. Şimdi Seyrekli Mahallemizdeki tren yolu geçişinin altından hattı geçiriyoruz. Karayoluna ve demiryoluna zarar vermeden tüm çalışmalarımız sürüyor. Diğer Mahallelerimizde de farklı çalışmalarımız devam ediyor.

Bunun yanında Ahrandı mevkisinde bulunan 5 kuyu da yapılan protokol ile Ödemiş Belediyesi'nden İZSU'ya devri yapıldı. O kuyularda Ödemiş içme suyuna dhil ediliyor. Önümüzdeki günlerde Ödemiş'te su probleminin olmaması için çalışmalar devam edecek. Aynı zamanda Kiraz ve Beydağ ilçelerimizde de İZSU'nun çalışmaları devam ediyor'

 

Bakmadan Geçme