İzmirspor kaybetmemeli

Süper Amatör Küme Kırmızı Grup'ta salı günü oynanan maçlar sonucunda play off yarışı iyiden iyiye kızıştı....

Süper Amatör Küme Kırmızı Grup'ta salı günü oynanan maçlar sonucunda play off yarışı iyiden iyiye kızıştı. İddiası olan beş takımdan hiçbiri puan kaybetmezken Güzelbahçe Belediyespor, kazanmasına rağmen diğer dört takımın da galip gelmesi neticesinde matematiksel olarak şansını yitirdi.

 

Bayındırspor'un maç yapmayacağı son hafta öncesinde 50'şer puanlı İzmirspor ve Bayındırspor'un yanı sıra 47'şer puanlı Çeşme Belediyespor ile Güraltay'ın ilk üçe girme iddiaları bulunuyor. Cumartesi günü İzmirspor, sahasında Güraltay'ı ağırlayacak. Çeşme Belediyespor ise Torbalı Çaybaşıspor'u konuk edecek.

 

İzmirspor, sahasında Güraltay'a kaybetmediği sürece Bayındırspor, normal sezonu üçüncü sırada kapatıp play off grubuna girmeye hak kazanacak. Sarı kırmızılılar, Çeşme Belediyespor'a karşı ikili averajda üstün olduğu için Çeşme Belediyespor-Torbalı Çaybaşıspor maçının sonucunu umursamayacak.

 

Güraltay, deplasmanda İzmirspor'u yenip Çeşme Belediyespor da Torbalı Çaybaşıspor'u mağlup ederse işler karışacak. Bu sonuçların ardından İzmirspor, Bayındırspor, Çeşme Belediyespor ve Güraltay'ın puanları 50 olacak ve kendi aralarında oynadıkları maçlardan oluşan bir puan durumu yapılacak. Buna göre de 13 puanlı Çeşme Belediyespor ile 8 puanlı Güraltay ikinci ve üçüncü olarak Torbalıspor'un ardından play off'a kalan ekipler olacaklar. 7 puanlı Bayındırspor, bir puan farkla dördüncülükte kalırken 4 puanda kalacak olan İzmirspor ise ligi beşinci sırada kapatacak.

 

Eğer İzmirspor ve Çeşme Belediyespor kaybederlerse Bayındırspor, İzmirspor ve Güraltay 50'şer puanda olacaklar ve bu sefer üçlü puan durumu yapılacak. Buna göre Güraltay 8, İzmirspor 4 ve Bayındırspor 3 paunda kalacağından dolayı sarı kırmızılılar, play off'un dışında kalacak.

 

Yani özetle Güraltay, İzmirspor'u yenemediği takdirde Bayındırspor normal sezonu üçüncü sırada noktalayacak. Güraltay kazandığı takdirde ise üçlü ya da dörtlü puan durumlarında Bayındırspor, play off grubuna kalamayacak. Bayındırspor'un hedefine ulaşması için İzmirspor'un sahasında Güraltay'a yenilmemesi gerekiyor.

 

Haber: Bilgehan SAKICI

Bakmadan Geçme