İZMİRİN ÇATISI BOZDAĞLAR BEYAZ ÖRTÜSÜNE KAVUŞTU

BOZDAĞLAR&rsquoDA GEÇTİĞİMİZ KIŞ MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI 26 KASIM&rsquoDA DÜŞERKEN BU YIL MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI...

BOZDAĞLAR'DA GEÇTİĞİMİZ KIŞ MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI 26 KASIM'DA DÜŞERKEN BU YIL MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI YILBAŞI GÜNÜ GÖRÜLDÜ.

 Yurt genelinde etkisini gösteren şiddetli soğuk ve yağışlı hava ile birlikte Bozdağlar'a mevsimin ilk kar yağışı düştü. İzmir'in en yüksek noktası olan 2157 rakımlı Bozdağ zirvesi tamamen beyaza büründü. Geçtiğimiz kış kasım ayı sonunda kar yağışının etkili olduğuna dikkati çeken Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu bir günlük kar yağışının bile bölgeye hareket getirdiğini söyledi.

31 Aralık günü etkili olan şiddetli soğukla birlikte ilçenin yüksek kesimlerini beyaza boyayan kar, dün güneşin yüzünü göstermesi ile eridi. Beyaz örtü Bozdağ zirvesini bilindik kış manzarasına kavuştururken kar yağışının zirvede yarın da etkisini sürdüreceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yarın Bozdağ Kayak Merkezi'nde kar yağışı beklenirken pazartesi ve salı günü karla karışık yağmur bölgede etkili olacak.

Geçen yıl bölgede ilk kar yağışının 26 Kasım'da etkili olduğunu bu yıl ise 31 Aralık'ta ilk kez etkili şekilde kar yağdığını anlatan Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu, 'Bu yıl bölgemizde kar yağışı geçen yıla göre daha geç etkisini gösterdi. Geçen yıl kasım ayı sonunda ilk kez kar yağan Bozdağlar'da yılbaşı günü kar yağışı etkili oldu. Zirveler karla kaplanırken Bozdağ Mahallemizin merkezi ve çevresinde kalıcı olmadı. Ancak bir günlük yağış bile bölgemize hareket getirdi. İlerleyen günlerde beklenen kar yağışı ve Bozdağ Kayak Merkezi'nin günübirlik olarak faaliyete geçmesi ile birlikte Bozdağlı esnaflarımızın yüzünün güleceğine inanıyoruz' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme