İzmir’deki sergi, Tunç Soyer ve Türkan Şoray’ın katılımı ile açıldı

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 17 Eylül’e kadar Yeşilçam filmlerinde kullanılan kıyafetler...

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 17 Eylül'e kadar Yeşilçam filmlerinde kullanılan kıyafetler sergilenecek. Serginin açılışına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve efsane Yeşilçam oyuncusu Türkan Şoray katıldı.

Soyer'in sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Şoray'ın İzmir Marşı okuduğu görüldü. Videoda Şoray, sergi açılışına katılan İzmirli vatandaşlara 'inanın içimden en samimi duygularım ile söylüyorum, o kadar güzelsiniz ki' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkürlerini sunan Şoray, Soyer'in sanata ve sanatçıya en yakın olan insan olduğunu belirtti; 'tekrar tekrar teşekkür ediyorum bana bunu yaşattığı için, bu imkanı sağladığı için' dedi.

Açılışta yaptığı konuşmada Soyer ise 'şu anda Türkiye'nin yaşayan efsanesi ile beraberiz. Hepimiz onun mağduriyetleri ile üzüldük, acı çektik. Onun sevinçleri ile sevindik, coştuk. Onun mücadelesinden güç bulduk. Özellikle kadınlar, eğer bu topraklarda ayakları üzerinde dimdik duruyorlarsa, ona çok şey borçluyuz. Hakikaten minnettarız, hepimiz adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki bugün bizimlesiniz, iyi ki buradasınız, iyi ki varsınız' dedi.

Yaşayan efsanemiz Türkn Şoray ile birlikte, sanat hayatının izlerini taşıyan sergimizin açılışını gerçekleştirdik.

Kıymetli sanatçımızın mücadelesine, sevinçlerine, hüzünlerine tanıklık eden kostümleri ve afişleri, 17 Eylül'e kadar Ahmed Adnan Saygun'da olacak.

Kaçırmayın,… pic.twitter.com/yFZs91ETsH

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) August 17, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme